Recepty - polévkové nudle

Původ polévkových nudlí: Česká republika

Recepty s polévkovými nudlemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vaječné těstoviny patří výhradně do polévek, nikoliv jako příloha. Zkušenější hospodyňky si polévkové nudle vyrábějí samy z jednoho vejce, 1 lžíce oleje a 10 dkg hrubé mouky. Suroviny se zpracují v misce, pak se z nich vyválí slabý plát, který se nechá usušit. Ještě před úplným uschnutím se nakrájí na tenké nudle, které se pak úplně dosuší.

 Rady při nákupu

Polévkové nudle najdete v každém běžném supermarketu a nebo na trhu. Pokud nejsou vyrobeny v tuzemsku, poznáte je snadno v průhledném igelitovém obalu. V některých obchodech dostanete i vynikající ručně vyráběné vaječné nudle, které jsou kvalitnější než nudle vyráběné průmyslově, a navíc jsou převážně vyráběny z českých surovin.

 Využití v kuchyni

Obvykle se nudle používají do hovězích, kuřecích a slepičích vývarů. Kromě polévek je lze použít i do celé řady jiných receptů, například jako počeštělá náhrada za rýžové nudle v receptu červíková rýže. Z polévek je výborná zejména letní polévka s krůtími knedlíčky a celerová polévka s nudlemi.

 Skladování

Podobně jako jiné těstoviny, je nutné i polévkové nudle skladovat v suchu. Otevřené a nespotřebované balení z obchodu se doporučuje přemístit do perfektně utěsněné dózy, kterou umístíme do komory nebo kuchyňské skříně. Důležité je, aby nudle nezvlhly.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz