Recepty - polévkové nudle

Původ polévkových nudlí: Česká republika

Recepty s polévkovými nudlemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vaječné těstoviny patří výhradně do polévek, nikoliv jako příloha. Zkušenější hospodyňky si polévkové nudle vyrábějí samy z jednoho vejce, 1 lžíce oleje a 10 dkg hrubé mouky. Suroviny se zpracují v misce, pak se z nich vyválí slabý plát, který se nechá usušit. Ještě před úplným uschnutím se nakrájí na tenké nudle, které se pak úplně dosuší.

 Rady při nákupu

Polévkové nudle najdete v každém běžném supermarketu a nebo na trhu. Pokud nejsou vyrobeny v tuzemsku, poznáte je snadno v průhledném igelitovém obalu. V některých obchodech dostanete i vynikající ručně vyráběné vaječné nudle, které jsou kvalitnější než nudle vyráběné průmyslově, a navíc jsou převážně vyráběny z českých surovin.

 Využití v kuchyni

Obvykle se nudle používají do hovězích, kuřecích a slepičích vývarů. Kromě polévek je lze použít i do celé řady jiných receptů, například jako počeštělá náhrada za rýžové nudle v receptu červíková rýže. Z polévek je výborná zejména letní polévka s krůtími knedlíčky a celerová polévka s nudlemi.

 Skladování

Podobně jako jiné těstoviny, je nutné i polévkové nudle skladovat v suchu. Otevřené a nespotřebované balení z obchodu se doporučuje přemístit do perfektně utěsněné dózy, kterou umístíme do komory nebo kuchyňské skříně. Důležité je, aby nudle nezvlhly.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Karbanátky Karbanátky
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz