Recepty - polévkové nudle

Původ polévkových nudlí: Česká republika

Recepty s polévkovými nudlemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Vaječné těstoviny patří výhradně do polévek, nikoliv jako příloha. Zkušenější hospodyňky si polévkové nudle vyrábějí samy z jednoho vejce, 1 lžíce oleje a 10 dkg hrubé mouky. Suroviny se zpracují v misce, pak se z nich vyválí slabý plát, který se nechá usušit. Ještě před úplným uschnutím se nakrájí na tenké nudle, které se pak úplně dosuší.

 Rady při nákupu

Polévkové nudle najdete v každém běžném supermarketu a nebo na trhu. Pokud nejsou vyrobeny v tuzemsku, poznáte je snadno v průhledném igelitovém obalu. V některých obchodech dostanete i vynikající ručně vyráběné vaječné nudle, které jsou kvalitnější než nudle vyráběné průmyslově, a navíc jsou převážně vyráběny z českých surovin.

 Využití v kuchyni

Obvykle se nudle používají do hovězích, kuřecích a slepičích vývarů. Kromě polévek je lze použít i do celé řady jiných receptů, například jako počeštělá náhrada za rýžové nudle v receptu červíková rýže. Z polévek je výborná zejména letní polévka s krůtími knedlíčky a celerová polévka s nudlemi.

 Skladování

Podobně jako jiné těstoviny, je nutné i polévkové nudle skladovat v suchu. Otevřené a nespotřebované balení z obchodu se doporučuje přemístit do perfektně utěsněné dózy, kterou umístíme do komory nebo kuchyňské skříně. Důležité je, aby nudle nezvlhly.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Karbanátky Karbanátky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz