Recepty - piniové oříšky

Recepty s piniovými oříšky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Piniové oříšky získáváme ze šišek borovice pinie, jehličnatého stromu zemí kolem Středozemního moře. Obsahují minerální látky, bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny a vitamín B. Stejně jako většina ostatních ořechů působí blahodárně na nervovou soustavu a podporují činnost mozku.

 Rady při nákupu

Oříšky koupíme balené v obchodech s potravinami, supermarketech, dále i vážené ve specializovaných prodejnách se sušenými plody a ořechy, na trzích, ve zdravé výživě. Oříšky by měly vonět, v žádném případě nesmí vydávat nahořklý zápach. V takovém případě se může jednat o namíchaná semena jedlá s nejedlými, která můžou paralyzovat naše chuťové buňky až na několik dní.

 Využití v kuchyni

Tento typ oříšků se hojně využívá především do italského pesta. Dále se hodí do marmelád, zavařenin, omelet, ke špenátu, do sladkého i slaného pečiva, moučníků, k rybám, masu, ovoci, do těstovin - Oříškové tagliatelle, k zelenině, do salátu - Salát s celerem a piniovými oříšky.

 Skladování

Oříšky skladujeme v uzavřeném pytlíku či nádobě při relativní vlhkosti a tmě.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz