Recepty - piniové oříšky

Recepty s piniovými oříšky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Piniové oříšky získáváme ze šišek borovice pinie, jehličnatého stromu zemí kolem Středozemního moře. Obsahují minerální látky, bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny a vitamín B. Stejně jako většina ostatních ořechů působí blahodárně na nervovou soustavu a podporují činnost mozku.

 Rady při nákupu

Oříšky koupíme balené v obchodech s potravinami, supermarketech, dále i vážené ve specializovaných prodejnách se sušenými plody a ořechy, na trzích, ve zdravé výživě. Oříšky by měly vonět, v žádném případě nesmí vydávat nahořklý zápach. V takovém případě se může jednat o namíchaná semena jedlá s nejedlými, která můžou paralyzovat naše chuťové buňky až na několik dní.

 Využití v kuchyni

Tento typ oříšků se hojně využívá především do italského pesta. Dále se hodí do marmelád, zavařenin, omelet, ke špenátu, do sladkého i slaného pečiva, moučníků, k rybám, masu, ovoci, do těstovin - Oříškové tagliatelle, k zelenině, do salátu - Salát s celerem a piniovými oříšky.

 Skladování

Oříšky skladujeme v uzavřeném pytlíku či nádobě při relativní vlhkosti a tmě.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz