Recepty - ovesné vločky
Více z Základní suroviny ».

Recepty s ovesnými vločkami Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Ovesné vločky se vyrábějí drcením zrn ovsa, který patří k našim základním druhům obilí. Doporučují se konzumovat při dodržování zásad zdravé výživy, jsou biologicky i energeticky velice hodnotné, obsahují asi 13% bílkovin, 8 % tuků, 65 % polysacharidů (škrobů), důležité nerostné látky - železo, vápník, fosfor, vitamíny skupiny B a vitamín E. Ovesné vločky pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi, chrání nás před volnými radikály, vláknina v nich obsažená pomáhá udržovat stálou hladinu cukru v krvi a díky kyselině ferulové přispívají k ochraně před očními chorobami.
Rady při nákupu
Ovesné vločky nejsou příliš drahé a najdeme je v každé prodejně potravin a zdravé výživy. Nejčastěji bývají samostatně balené v igelitových nebo papírových sáčcích nebo jsou součástí směsí müsli. Při nákupu je třeba sledovat datum minimální trvanlivosti, protože se může stát, že při delším a nevhodném skladování dojde k jejich napadení biologickými škůdci (moli, roztoči, brouci).
Využití v kuchyni
Z ovesných vloček se připravují energeticky hodnotné snídaně. Nejčastěji se namáčejí do mléka či jogurtu – samotné nebo jako součást müsli (ovesné vločky doplněné sušeným ovoce, čokoládou, oříšky, mandlemi apod.). Dále se z nich připravují kaše, nákypy, přidávají se do polévek, salátů apod. Z ovesných vloček se vyrábějí i zdravé a křupavé americké sušenky tzv. cookies.
Skladování
Ovesné vločky mají záruční dobu 6 týdnů. V domácnosti by se měly skladovat v suchu, temnu a chladu v dobře uzavíratelné nádobě. Vzhledem k jejich obsahu tuku hrozí žluknutí anebo napadení výše uvedenými škůdci.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz