Recepty - ostružiny
Více z Ovoce ».

Recepty s ostružinami Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Ostružiny jsou bobulovité ovoce rostoucí na trnitých keřích v lesích a u cest. Zralé mají tmavě fialovou až černou barvu. Obsahuje vitamín C a minerální látky. Působí protizánětlivě, zbavuje tělo škodlivých látek. Jelikož brzdí stárnutí, užívá se jejich aroma i v kosmetice, například čisticích prostředků, mýdel, sprchových gelů aj.
Rady při nákupu
Kupujeme vypnuté, nepomačkané plody bez bílých chmýříček, která jsou známkou plísně. Ostružiny seženeme v obchodech s ovocem a zeleninou či v supermarketech, a to především v jejich hlavní sezóně. Sušené plody jsou k dostání ve specializovaných krámcích se sypkými čajovými směsmi.
Využití v kuchyni
Sušené plody najdeme v čajích a müsli, čerstvé v moučnících, marmeládách, želé, krémech, omáčkách, salátech, čerstvých džusech, likérech. Hodí se k masu, především pak ke kančímu - kančí směs na ostružinách. Jedinečnou chuť má ostružinové víno.
Skladování
Čerstvé ostružiny skladujeme nejlépe v papírové krabičce na chladném, tmavém, suchém místě nebo v mrazáku. Plody se lehce nakazí plísní, hlavně pokud je jich mnoho nasypaných na sobě. Nejlepší je okamžitě je zpracovat či zkonzumovat, jinak nevydrží déle než 3 dny.
Sezóna
Sezóna ostružina začíná v srpnu a končí na přelomu září a října.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz