Recepty - olomoucké tvarůžky

Olomoucké tvarůžky známe také jako: Olomoucké syrečky

Recepty s olomouckými tvarůžky  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Olomoucké tvarůžky jsou druhem sýra, který je charakteristický svým výrazným aroma, které mnoho lidí nesnese. Na rozdíl od jiných sýrů neobsahují tolik tuku, snad také proto, že se vyrábí z nakyslého tvarohu přírodním procesem a následným sušením. Přízvisko Olomoucké nesou nejspíše proto, že se zde objevily jako první u nás. Firma specializující se na jejich výrobu sídlí v Lošticích, kde pořádají slavnosti piva a tvarůžků, pochody za tvarůžky nebo nabízí návštěvu muzea.

 Rady při nákupu

Podle toho, jestli chceme tvarůžky dále upravovat, si můžeme koupit buď přírodní či ochucené paprikou, cibulkou, kmínem, pepřem, česnekem. K dostání jsou nejen známá kolečka, ale také pusinky, tyčinky, věnečky, dukátky v různých velikostech. Zaručeně nejlepší a čerstvé seženete právě v domovské výrobně a jejích pobočkách.

 Využití v kuchyni

Nejčastěji se konzumují syrové k pivu nebo se smaží jako řízek. Oblíbené jsou plněné salámem, nakládané, na špízu, zpracované do pomazánky, slaných závinů - Závin z listového těsta plněný olomouckými tvarůžky, salátů, nádivky, náplní, hodí se na topinku, karbanátky, omelety, do polévky - Tvarůžková polévka, nákypů, k bramborám, zelenině.

 Skladování

Skladujeme v ledničce po dobu několika měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cibulačka Cibulačka
Cuketové placky Cuketové placky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz