Recepty - olivový olej
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Recepty s olivovým olejem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Olivový olej je momentálně jeden z nejvyhledávanějších olejů, což však neznamená, že se jedná o nejkvalitnější olej. I tak nám ale má co nabídnout. Je velmi prospěšný při kardiovaskulárních a nádorových onemocněních, má výrazné antioxidační účinky, obsahuje vitamíny A, E, D a K. Snižuje hladinu cholesterolu, působí proti zácpě a nadýmání, má detoxikační účinky a podporuje metabolismus. Je používán především ve středozemní kuchyni, kde je považován za lék proti stárnutí.
Rady při nákupu
Tím nejlepším olejem je panenský olivový olej, který si v sobě uchovává nejvíce zdraví prospěšných látek. Rafinovaný olivový olej je vhodný nejvíce na smažení, protože během rafinace ztratil většinu látek, které pozitivně působí na náš organismus. Panenský olivový olej je vždy označen, abyste měli jistotu kvality, vždy raději sáhněte po známějších značkách.
Využití v kuchyni
Olivový olej je jedním z nejvšestrannějších pomocníků v kuchyni. Je na něm možné s ním smažit, vařit, ale nejvíce si jeho úžasnou chuť vychutnáte ve studené kuchyni, ve které má nezastupitelné místo. Mnoho středomořských receptů na tomto oleji přímo stojí jako například známé caprese. Dává pokrmům zajímavou svěžest a to jak salátům, tak i nejrůznějším toastům s olivovým olejem. Je neodmyslitelnou složkou těstovin a vlastně celé italské, ale i řecké a španělské kuchyně.
Skladování
Skladujeme na chladném místě v uzavřené nádobě po dobu několika let.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz