Recepty - ocet

Recepty s octem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Ocet je dochucovací prostředek vyráběný z kyseliny octové a dalších tekutin dle druhu octa. Jablečný ocet se využívá do farmaceutik, která slouží k redukci váhy. Octy obsahují vitamíny B, C, minerální látky, pomáhají tedy ozdravit nejen zanícenou pleť, ale i lidské tělo. Ocet má pozitivní vliv na trávení a detoxikaci organismu.

 Rady při nákupu

Koupit můžeme od běžného po vinný, balsamiko, jablečný, rýžový ocet. Domácí přípravou získáme mnoho dalších druhů octů. Seženeme ho v každém obchodě s potravinami.

 Využití v kuchyni

Pokud se nechystáme připravovat domácí švestkový, kořeněný, pomerančový, bezinkový, provensálský, jablečný a jiný ocet, můžeme použít ten kupovaný, a to nejčastěji k nakládání – Rajčata v octě s bazalkou , dochucení vajec, masa – Pštrosí steak s balsamikovým octem a olejem, zeleniny, salátů, dresinků, omáček, polévek, brambor, ryb, mořských plodů, atd.

 Skladování

Ocet skladujeme na chladných místech v uzavřené nádobě několik měsíců.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz