Recepty - ocet

Recepty s octem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Ocet je dochucovací prostředek vyráběný z kyseliny octové a dalších tekutin dle druhu octa. Jablečný ocet se využívá do farmaceutik, která slouží k redukci váhy. Octy obsahují vitamíny B, C, minerální látky, pomáhají tedy ozdravit nejen zanícenou pleť, ale i lidské tělo. Ocet má pozitivní vliv na trávení a detoxikaci organismu.

 Rady při nákupu

Koupit můžeme od běžného po vinný, balsamiko, jablečný, rýžový ocet. Domácí přípravou získáme mnoho dalších druhů octů. Seženeme ho v každém obchodě s potravinami.

 Využití v kuchyni

Pokud se nechystáme připravovat domácí švestkový, kořeněný, pomerančový, bezinkový, provensálský, jablečný a jiný ocet, můžeme použít ten kupovaný, a to nejčastěji k nakládání – Rajčata v octě s bazalkou , dochucení vajec, masa – Pštrosí steak s balsamikovým octem a olejem, zeleniny, salátů, dresinků, omáček, polévek, brambor, ryb, mořských plodů, atd.

 Skladování

Ocet skladujeme na chladných místech v uzavřené nádobě několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz