Recepty - ocet
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Recepty s octem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Ocet je dochucovací prostředek vyráběný z kyseliny octové a dalších tekutin dle druhu octa. Jablečný ocet se využívá do farmaceutik, která slouží k redukci váhy. Octy obsahují vitamíny B, C, minerální látky, pomáhají tedy ozdravit nejen zanícenou pleť, ale i lidské tělo. Ocet má pozitivní vliv na trávení a detoxikaci organismu.
Rady při nákupu
Koupit můžeme od běžného po vinný, balsamiko, jablečný, rýžový ocet. Domácí přípravou získáme mnoho dalších druhů octů. Seženeme ho v každém obchodě s potravinami.
Využití v kuchyni
Pokud se nechystáme připravovat domácí švestkový, kořeněný, pomerančový, bezinkový, provensálský, jablečný a jiný ocet, můžeme použít ten kupovaný, a to nejčastěji k nakládání – Rajčata v octě s bazalkou , dochucení vajec, masa – Pštrosí steak s balsamikovým octem a olejem, zeleniny, salátů, dresinků, omáček, polévek, brambor, ryb, mořských plodů, atd.
Skladování
Ocet skladujeme na chladných místech v uzavřené nádobě několik měsíců.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz