Recepty - nové koření

Recepty s novým kořením  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Nové koření, odborně pimentovník, je druh koření, které se získává z plodů vysokého stromu sušením. Pochází ze Střední Ameriky. Má ostrou, výraznou chuť, hnědou barvu a vůni podobnou pepři s hřebíčkem. Díky tomu se také přidává do vonných směsí a parfémů. Rozdrcené, smíchané s vodou na pastu chladí otoky a zmírňuje zánět.

 Rady při nákupu

Nové koření koupíme celé či drcené v pytlíčcích v obchodech s potravinami, supermarketech či na internetu. Vážené jej seženeme na trzích. Kontrolujeme porušenost obalu, kvůli které by mohla vyprchat charakteristická kořeněná vůně.

 Využití v kuchyni

Nové koření využíváme především při nakládání zeleniny, uzeniny apod. do kyselých nálevů. Dále se hodí pro základy omáček, které podáváme s vepřovým, hovězím, zvěřinou. Dodá aroma vývarům, pikantnost zelenině a houbám - Nakládané houby. Nesmí chybět v základu typicky české smetanové omáčky, kterou podáváme s hovězí svíčkovou - Domácí svíčková. Mimo pokrmů se přidává také do svařeného vína a punčů.

 Skladování

Koření skladujeme v uzavřené nádobě či pytlíku na chladném, suchém místě, kam nejde světlo.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Květáková polévka Květáková polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz