Recepty - nové koření

Recepty s novým kořením  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Nové koření, odborně pimentovník, je druh koření, které se získává z plodů vysokého stromu sušením. Pochází ze Střední Ameriky. Má ostrou, výraznou chuť, hnědou barvu a vůni podobnou pepři s hřebíčkem. Díky tomu se také přidává do vonných směsí a parfémů. Rozdrcené, smíchané s vodou na pastu chladí otoky a zmírňuje zánět.

 Rady při nákupu

Nové koření koupíme celé či drcené v pytlíčcích v obchodech s potravinami, supermarketech či na internetu. Vážené jej seženeme na trzích. Kontrolujeme porušenost obalu, kvůli které by mohla vyprchat charakteristická kořeněná vůně.

 Využití v kuchyni

Nové koření využíváme především při nakládání zeleniny, uzeniny apod. do kyselých nálevů. Dále se hodí pro základy omáček, které podáváme s vepřovým, hovězím, zvěřinou. Dodá aroma vývarům, pikantnost zelenině a houbám - Nakládané houby. Nesmí chybět v základu typicky české smetanové omáčky, kterou podáváme s hovězí svíčkovou - Domácí svíčková. Mimo pokrmů se přidává také do svařeného vína a punčů.

 Skladování

Koření skladujeme v uzavřené nádobě či pytlíku na chladném, suchém místě, kam nejde světlo.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz