Recepty - muškátový květ

Muškátový květ známe také jako: macizeň pravá

Původ muškátového květu: Indonésie

Recepty s muškátovým květem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a muškátový květ  

Muškátový květ má typicky jemnou, nasládlou chuť pryskyřičného původu. Muškátový květ kvete na stálozeleném stromě s něžnými bílými kvítky, je to červený masitý míšek, který se suší. Samotný muškátový květ obsahuje hodně olejů, proto se prodává mletý. Pochází z Indonésie.

 Rady při nákupu

Muškátový květ lze zaměnit za muškátový oříšek, který se prodává častěji. Ten však chutná dřevitěji, pálivěji a v jídle je výraznější. Muškátový květ koupíte v obchodech s rozšířeným sortimentem kořenících přípravků. K dostání je především na tržnici, vážený nebo balený. V obchodech je k dispozici v sáčcích s vyznačenou expirací.

 Využití v kuchyni

Muškátový květ má své využití převážně v kombinaci se smetanou, kde se pokrm v harmonii s ní dokonale zjemní, což potvrzuje i recept sýrová omáčka mornay. Hodí se také k jehněčímu, do vývarů a do sladkých pokrmů, jako jsou perníky, pudinky a medovníky. Výborný je zejména jednoduchý medový dort. Chutě propojí rovněž v ovocném salátu či kompotu.

 Skladování

Vyžaduje temné, suché místo do maxima pokojové teploty. Vydrží půl roku až rok.

 Víno a muškátový květ

Vůně bílých vín bývá velmi často podpořena o aroma muškátového květu. Samotná můškátová vína jsou velmi dobrá.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz