Recepty - mungo

Více z Zelenina ».

Mungo

Recepty s mungo fazolemi  Rady při nákupu  Použití v kuchyni  Skladování  

Mungo fazole je luštěnina pocházející z Indie, odkud se rozšířila téměř do celého světa. Konzumují se zejména její plody, které se nechávají naklíčit. Klíčením se zvyšuje obsah organismu prospěšných látek. Mungo výhonky obsahují vysoký podíl vlákniny a celé spektrum vitamínu B. Chutnají a voní svěže, lehce po oříšcích.

 Rady při nákupu

Fazole mungo seženete v obchodě se zdravou výživou a i v mnoha řetězcích. Měly by mít krásně zelenou, olivovou barvu a neměly by být geneticky upravované. Naklíčené mungo fazole koupíte ve vaničkách - zkontrolujte, zda nejsou zapařené. A jak naklíčit mungo sami doma? Použijte navlhčenou vatu v talíři či obyčejnou zavařovací sklenici. Mungo fazolky je možné zaměnit s jiným druhem fazolí nebo jinou luštěninou, proto vždy pečlivě číst informace na obalu.

 Použití v kuchyni

Naklíčené mungo fazole se konzumují především syrové, vařením ztrácí množství prospěšných látek. Své uplatnění nacházejí v indické i čínské kuchyni, často se přidávají do salátů. Můžete je však podávat i jako přílohu. Vynikající je nákyp z mladých výhonků nebo mungo s rajčaty.

 Skladování

Fazole, u kterých nechceme docílit klíčení, je vhodné uchovávat v originálním obalu, na suchém místě. Po otevření obalu je vhodné fazolky okamžitě spotřebovat, popřípadě obal hermeticky uzavřít. Naklíčené fazolky zpracujte ihned.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Cibulačka Cibulačka
Cuketové placky Cuketové placky
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz