Recepty - mořská řasa

Více z Zelenina ».

Mořská řasa

Mořská řasa známe také jako: nori, dulse

Původ mořské řasy: Japonsko

Recepty s mořskou řasou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mořská řasa je rostlina vyprodukovaná mořem a oceánem. Jedná se o chaluhy, ruduchy a zelené řasy. Podle toho mají hnědou, černou nebo zelenou barvu. Používá se v asijské kuchyni, nejčastěji na sushi. Mořské řasy představují nečistější a nejkvalitnější využitelný zdroj bílkovin a sacharidů. Působí proti alergii, revmatismu, vysokému krevnímu tlaku atd. Existuje až 25 tisíc druhů mořských řas.

 Rady při nákupu

Zakoupíte je v každem obchodě s bio výživou, s japonskými potravinami a také v některých supermarketech a e-shopech.

 Využití v kuchyni

Nejznámější využití mořských řas je při výrobě sushi. Můžete je použít do polévek, salátů, rizota či dalších pokrmů. Řasy druhu dulse přidejte do polévek, omáček a masových směsí - stačí ji na pár minut namočit do vody a pak povařit v jídle. Nori přidejte také do polévek či salátů, výhodou této řasy je, že ji před konzumací nemusíte tepelně opracovávat. Podobné využití mají i další druhy mořských řas, Můžete je přidat do masových směsí či pomazánek nebo k luštěninám.

 Skladování

Sušené balené mořské řasy skladujte v temnu a suchu do 20°C. Čerstvé řasy skladujte v chladu bez přímého slunečního světla.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz