Recepty - mořská řasa

Více z Zelenina ».

Mořská řasa

Mořská řasa známe také jako: nori, dulse

Původ mořské řasy: Japonsko

Recepty s mořskou řasou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mořská řasa je rostlina vyprodukovaná mořem a oceánem. Jedná se o chaluhy, ruduchy a zelené řasy. Podle toho mají hnědou, černou nebo zelenou barvu. Používá se v asijské kuchyni, nejčastěji na sushi. Mořské řasy představují nečistější a nejkvalitnější využitelný zdroj bílkovin a sacharidů. Působí proti alergii, revmatismu, vysokému krevnímu tlaku atd. Existuje až 25 tisíc druhů mořských řas.

 Rady při nákupu

Zakoupíte je v každem obchodě s bio výživou, s japonskými potravinami a také v některých supermarketech a e-shopech.

 Využití v kuchyni

Nejznámější využití mořských řas je při výrobě sushi. Můžete je použít do polévek, salátů, rizota či dalších pokrmů. Řasy druhu dulse přidejte do polévek, omáček a masových směsí - stačí ji na pár minut namočit do vody a pak povařit v jídle. Nori přidejte také do polévek či salátů, výhodou této řasy je, že ji před konzumací nemusíte tepelně opracovávat. Podobné využití mají i další druhy mořských řas, Můžete je přidat do masových směsí či pomazánek nebo k luštěninám.

 Skladování

Sušené balené mořské řasy skladujte v temnu a suchu do 20°C. Čerstvé řasy skladujte v chladu bez přímého slunečního světla.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz