Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Zelenina ».
Mořská řasa známe také jako: nori, dulse
Původ mořské řasy: JaponskoRecepty s mořskou řasou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Mořská řasa je rostlina vyprodukovaná mořem a oceánem. Jedná se o chaluhy, ruduchy a zelené řasy. Podle toho mají hnědou, černou nebo zelenou barvu. Používá se v asijské kuchyni, nejčastěji na sushi. Mořské řasy představují nečistější a nejkvalitnější využitelný zdroj bílkovin a sacharidů. Působí proti alergii, revmatismu, vysokému krevnímu tlaku atd. Existuje až 25 tisíc druhů mořských řas.
Zakoupíte je v každem obchodě s bio výživou, s japonskými potravinami a také v některých supermarketech a e-shopech.
Nejznámější využití mořských řas je při výrobě sushi. Můžete je použít do polévek, salátů, rizota či dalších pokrmů. Řasy druhu dulse přidejte do polévek, omáček a masových směsí - stačí ji na pár minut namočit do vody a pak povařit v jídle. Nori přidejte také do polévek či salátů, výhodou této řasy je, že ji před konzumací nemusíte tepelně opracovávat. Podobné využití mají i další druhy mořských řas, Můžete je přidat do masových směsí či pomazánek nebo k luštěninám.
Sušené balené mořské řasy skladujte v temnu a suchu do 20°C. Čerstvé řasy skladujte v chladu bez přímého slunečního světla.