Recepty - mleté vepřové

Více z Maso ».

Mleté vepřové

Recepty s mletým vepřovým  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mleté maso vepřové se často prodává v kombinaci s hovězím, ale i samotné. Čím růžovější je, tím méně tuku a více masa obsahuje. Kromě masa se do směsi mele i bůček. Oproti hovězímu obsahuje více tuku, cholesterolu i kalorií. Najdeme v něm i malé množství vitamínu B, D, E a samozřejmě bílkoviny.

 Rady při nákupu

Pokud nemáme rádi příliš mastné, kupujeme mleté vepřové napůl s hovězím či si nameleme maso doma sami. Jen tak můžeme mít jistotu kvalitních, čerstvých surovin. Seženeme ho v řeznictví či vakuované balené nebo mražené v supermarketech a větších obchodech s potravinami.

 Využití v kuchyni

V kuchyni mleté vepřové přidáváme do těstovinových, bramborových, zeleninových, rýžových směsí. Plníme jím rolády, ptáčky, jiná masa, zeleninu. Nejčastěji ho zpracováváme do karbanátků, řízků a sekaných - Masová sekaná. Mleté kuličky se hodí k rajské i jiné omáčce, do polévek - Mleté knedlíčky.

 Skladování

Vakuované skladujeme v ledničce maximálně tři dny, po otevření ihned spotřebujeme. Mražené vydrží v mrazáku až rok.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Hruškový koláč Hruškový koláč
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz