Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Maso ».
Recepty s mletým vepřovým Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Mleté maso vepřové se často prodává v kombinaci s hovězím, ale i samotné. Čím růžovější je, tím méně tuku a více masa obsahuje. Kromě masa se do směsi mele i bůček. Oproti hovězímu obsahuje více tuku, cholesterolu i kalorií. Najdeme v něm i malé množství vitamínu B, D, E a samozřejmě bílkoviny.
Pokud nemáme rádi příliš mastné, kupujeme mleté vepřové napůl s hovězím či si nameleme maso doma sami. Jen tak můžeme mít jistotu kvalitních, čerstvých surovin. Seženeme ho v řeznictví či vakuované balené nebo mražené v supermarketech a větších obchodech s potravinami.
V kuchyni mleté vepřové přidáváme do těstovinových, bramborových, zeleninových, rýžových směsí. Plníme jím rolády, ptáčky, jiná masa, zeleninu. Nejčastěji ho zpracováváme do karbanátků, řízků a sekaných - Masová sekaná. Mleté kuličky se hodí k rajské i jiné omáčce, do polévek - Mleté knedlíčky.
Vakuované skladujeme v ledničce maximálně tři dny, po otevření ihned spotřebujeme. Mražené vydrží v mrazáku až rok.