Recepty - mleté vepřové

Více z Maso ».

Mleté vepřové

Recepty s mletým vepřovým  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mleté maso vepřové se často prodává v kombinaci s hovězím, ale i samotné. Čím růžovější je, tím méně tuku a více masa obsahuje. Kromě masa se do směsi mele i bůček. Oproti hovězímu obsahuje více tuku, cholesterolu i kalorií. Najdeme v něm i malé množství vitamínu B, D, E a samozřejmě bílkoviny.

 Rady při nákupu

Pokud nemáme rádi příliš mastné, kupujeme mleté vepřové napůl s hovězím či si nameleme maso doma sami. Jen tak můžeme mít jistotu kvalitních, čerstvých surovin. Seženeme ho v řeznictví či vakuované balené nebo mražené v supermarketech a větších obchodech s potravinami.

 Využití v kuchyni

V kuchyni mleté vepřové přidáváme do těstovinových, bramborových, zeleninových, rýžových směsí. Plníme jím rolády, ptáčky, jiná masa, zeleninu. Nejčastěji ho zpracováváme do karbanátků, řízků a sekaných - Masová sekaná. Mleté kuličky se hodí k rajské i jiné omáčce, do polévek - Mleté knedlíčky.

 Skladování

Vakuované skladujeme v ledničce maximálně tři dny, po otevření ihned spotřebujeme. Mražené vydrží v mrazáku až rok.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz