Recepty - mleté hovězí

Více z Maso ».

Mleté hovězí

Recepty s mletým hovězím  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mleté hovězí maso, nejčastěji zadní z kýty, přední z krku, se často kombinuje s mletým vepřovým masem či špekem, ale prodává se i samotné. Poznáme ho tak, že je výrazně červené, zatímco směsi a jiná mletá masa jsou růžová. Obsahuje vitamín A a minerální látky.

 Rady při nákupu

Kupujeme maso již namleté v řeznictví či supermarketech nebo si ho nameleme sami doma, čímž si zaručíme čerstvost masa. V koupeném mletém sledujeme barvu, která má být sytě červená a vůni. Nedoporučuje se kupovat mleté směsi s vepřovým, jelikož nepoznáme, co všechno bylo do mletého přidáno.

 Využití v kuchyni

Mleté maso přidáváme nejčastěji do brambor, těstovin, lasagní, na pizzu, do rolád, závitků, tortill, sekaných, na biftek, řízky, knedlíčky do polévky, do karbanátků, hamburgerů, kebabů, k rýži. Lahůdkou jsou kuličky mletého s rajskou omáčkou či smažené - Mleté kuličky se sýrem. Rozumí si se zeleninou, vínem, kečupem, cibulí, česnekem, sýrem, špenátem, bylinkami, luštěninami, houbami - Mleté hovězí maso mantali na žampionech.

 Skladování

Hovězí mleté skladujeme v lednici maximálně tři dny, zamražené měsíc.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz