Recepty - mleté hovězí

Více z Maso ».

Mleté hovězí

Recepty s mletým hovězím  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mleté hovězí maso, nejčastěji zadní z kýty, přední z krku, se často kombinuje s mletým vepřovým masem či špekem, ale prodává se i samotné. Poznáme ho tak, že je výrazně červené, zatímco směsi a jiná mletá masa jsou růžová. Obsahuje vitamín A a minerální látky.

 Rady při nákupu

Kupujeme maso již namleté v řeznictví či supermarketech nebo si ho nameleme sami doma, čímž si zaručíme čerstvost masa. V koupeném mletém sledujeme barvu, která má být sytě červená a vůni. Nedoporučuje se kupovat mleté směsi s vepřovým, jelikož nepoznáme, co všechno bylo do mletého přidáno.

 Využití v kuchyni

Mleté maso přidáváme nejčastěji do brambor, těstovin, lasagní, na pizzu, do rolád, závitků, tortill, sekaných, na biftek, řízky, knedlíčky do polévky, do karbanátků, hamburgerů, kebabů, k rýži. Lahůdkou jsou kuličky mletého s rajskou omáčkou či smažené - Mleté kuličky se sýrem. Rozumí si se zeleninou, vínem, kečupem, cibulí, česnekem, sýrem, špenátem, bylinkami, luštěninami, houbami - Mleté hovězí maso mantali na žampionech.

 Skladování

Hovězí mleté skladujeme v lednici maximálně tři dny, zamražené měsíc.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Cibulačka Cibulačka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz