Recepty - mleté hovězí

Více z Maso ».

Mleté hovězí

Recepty s mletým hovězím  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mleté hovězí maso, nejčastěji zadní z kýty, přední z krku, se často kombinuje s mletým vepřovým masem či špekem, ale prodává se i samotné. Poznáme ho tak, že je výrazně červené, zatímco směsi a jiná mletá masa jsou růžová. Obsahuje vitamín A a minerální látky.

 Rady při nákupu

Kupujeme maso již namleté v řeznictví či supermarketech nebo si ho nameleme sami doma, čímž si zaručíme čerstvost masa. V koupeném mletém sledujeme barvu, která má být sytě červená a vůni. Nedoporučuje se kupovat mleté směsi s vepřovým, jelikož nepoznáme, co všechno bylo do mletého přidáno.

 Využití v kuchyni

Mleté maso přidáváme nejčastěji do brambor, těstovin, lasagní, na pizzu, do rolád, závitků, tortill, sekaných, na biftek, řízky, knedlíčky do polévky, do karbanátků, hamburgerů, kebabů, k rýži. Lahůdkou jsou kuličky mletého s rajskou omáčkou či smažené - Mleté kuličky se sýrem. Rozumí si se zeleninou, vínem, kečupem, cibulí, česnekem, sýrem, špenátem, bylinkami, luštěninami, houbami - Mleté hovězí maso mantali na žampionech.

 Skladování

Hovězí mleté skladujeme v lednici maximálně tři dny, zamražené měsíc.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz