Recepty - mascarpone

Recepty s Mascarpone  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Mascarpone je velmi oblíbený italský smetanový sýr z kravského mléka, který se začal vyrábět v 16. století jihozápadně od Milána. Jeho název byl pravděpodobně odvozen ze španělského,,mas que bueno“ neboli ,,víc než jen dobrý“ a tato fráze mascarpone skutečně vystihuje.

 Rady při nákupu

Mascarpone se prodává v kulatých vaničkách, dnes již téměř ve všech větších supermarketech nebo specializovaných prodejnách. Nenechte se odradit poměrně vysokou cenou, mascarpone za to stojí. Při nákupu kontrolujte spotřební lhůtu uvedenou na obalu výrobku.

 Využití v kuchyni

Mascarpone je velmi univerzální výrobek, můžete ho použít do sladkých i slaných jídel, tepelně upravit nebo jíst čerstvý. Tento hutný a sametový sýr s jemně sladkou chutí je hlavní a nenahraditelnou ingrediencí oblíbeného italského dezertu tiramisu. Hodí se do rizota, do omáček, k těstovinám, k zelenině či k rybám. Můžete ho také servírovat jen samotný, s ovocem a rozpuštěnou čokoládou a nechat tak vyniknout jeho lahodnou smetanovou a krémovou chuť.

 Skladování

Mascarpone skladujte v lednici a řiďte se spotřební lhůtou uvedenou na obalu. Po otevření vám v lednici vydrží 2 dny.

 
 Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz