Recepty - mascarpone
Více z Mléčné výrobky a sýry ».

Recepty s Mascarpone Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Mascarpone je velmi oblíbený italský smetanový sýr z kravského mléka, který se začal vyrábět v 16. století jihozápadně od Milána. Jeho název byl pravděpodobně odvozen ze španělského,,mas que bueno“ neboli ,,víc než jen dobrý“ a tato fráze mascarpone skutečně vystihuje.
Rady při nákupu
Mascarpone se prodává v kulatých vaničkách, dnes již téměř ve všech větších supermarketech nebo specializovaných prodejnách. Nenechte se odradit poměrně vysokou cenou, mascarpone za to stojí. Při nákupu kontrolujte spotřební lhůtu uvedenou na obalu výrobku.
Využití v kuchyni
Mascarpone je velmi univerzální výrobek, můžete ho použít do sladkých i slaných jídel, tepelně upravit nebo jíst čerstvý. Tento hutný a sametový sýr s jemně sladkou chutí je hlavní a nenahraditelnou ingrediencí oblíbeného italského dezertu tiramisu. Hodí se do rizota, do omáček, k těstovinám, k zelenině či k rybám. Můžete ho také servírovat jen samotný, s ovocem a rozpuštěnou čokoládou a nechat tak vyniknout jeho lahodnou smetanovou a krémovou chuť.
Skladování
Mascarpone skladujte v lednici a řiďte se spotřební lhůtou uvedenou na obalu. Po otevření vám v lednici vydrží 2 dny.
TIRAMISU- jednoduché, rychlé a vynikající
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz