Recepty - mangostan

Více z Ovoce ».

Mangostan

Mangostan známe také jako: ovoce bohů

Recepty s mangostanem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Mangostan pochází z rostliny jménem Garcinie z jihovýchodní Asie. Povrch mangostanu pokrývá silná kožovitá slupka, v níž se ukrývá sladkokyselá dužnina se šesti členěnými dílky a jedlá jadérky. Toto ovoce je zdrojem vitamínu C, vápníku a vlákniny. Působí proti zánětům, bolestem a únavě. Pěstuje se v Indii, Filipínách, Thajsku, Střední Americe a Brazílii.

 Rady při nákupu

Plody se sem vozí již zralé, po utržení totiž nedozrají. Zaměnit by se dal nejspíše s tropickým ovocem bolivijského původu, achacha.

 Využití v kuchyni

Je výborný jako ovoce do čerstvě připravených kompotů, džemů, pudinků a džusů.

 Skladování

Mangostan je nejlepší ihned zpracovat. Rychle se kazí, mění tvar i vůni.

 Sezóna

Jeho sezóna začíná na jaře a dozrává v červenci. Lze ho tedy zakoupit nejčasteji v létě.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Cuketové placky Cuketové placky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz