Recepty - mangostan

Více z Ovoce ».

Mangostan

Mangostan známe také jako: ovoce bohů

Recepty s mangostanem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Mangostan pochází z rostliny jménem Garcinie z jihovýchodní Asie. Povrch mangostanu pokrývá silná kožovitá slupka, v níž se ukrývá sladkokyselá dužnina se šesti členěnými dílky a jedlá jadérky. Toto ovoce je zdrojem vitamínu C, vápníku a vlákniny. Působí proti zánětům, bolestem a únavě. Pěstuje se v Indii, Filipínách, Thajsku, Střední Americe a Brazílii.

 Rady při nákupu

Plody se sem vozí již zralé, po utržení totiž nedozrají. Zaměnit by se dal nejspíše s tropickým ovocem bolivijského původu, achacha.

 Využití v kuchyni

Je výborný jako ovoce do čerstvě připravených kompotů, džemů, pudinků a džusů.

 Skladování

Mangostan je nejlepší ihned zpracovat. Rychle se kazí, mění tvar i vůni.

 Sezóna

Jeho sezóna začíná na jaře a dozrává v červenci. Lze ho tedy zakoupit nejčasteji v létě.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Cibulačka Cibulačka
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz