Recepty - mangostan

Více z Ovoce ».

Mangostan

Mangostan známe také jako: ovoce bohů

Recepty s mangostanem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Mangostan pochází z rostliny jménem Garcinie z jihovýchodní Asie. Povrch mangostanu pokrývá silná kožovitá slupka, v níž se ukrývá sladkokyselá dužnina se šesti členěnými dílky a jedlá jadérky. Toto ovoce je zdrojem vitamínu C, vápníku a vlákniny. Působí proti zánětům, bolestem a únavě. Pěstuje se v Indii, Filipínách, Thajsku, Střední Americe a Brazílii.

 Rady při nákupu

Plody se sem vozí již zralé, po utržení totiž nedozrají. Zaměnit by se dal nejspíše s tropickým ovocem bolivijského původu, achacha.

 Využití v kuchyni

Je výborný jako ovoce do čerstvě připravených kompotů, džemů, pudinků a džusů.

 Skladování

Mangostan je nejlepší ihned zpracovat. Rychle se kazí, mění tvar i vůni.

 Sezóna

Jeho sezóna začíná na jaře a dozrává v červenci. Lze ho tedy zakoupit nejčasteji v létě.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tatranské kuře Tatranské kuře
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz