Recepty - majonéza
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Majonéza známe také jako: majolka
Recepty s majonézou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Majonéza je omáčka, která se vyrábí z vyšlehaných žloutků, do kterých pomalu přidáváme olej. Obsahuje velké množství tuků, proto by se jí měli vyhýbat lidé, kteří s nimi musí ze zdravotních důvodů šetřit. Nevhodná je též pro osoby s vysokým cholesterolem. V současné době však existují i zdravější alternativy, které mohou bez problémů konzumovat i tito lidé.
Rady při nákupu
Majonézu koupíme ve skle, pytlících nebo ve vaničce v každém menším obchodě s potravinami. K dostání je buď čistá nebo s příchutí feferonek, křenu, česneku, bylinek, lanýžů či wasabi.
Využití v kuchyni
Při výrobě domácí majonézy musíme dávat pozor, aby se nám nesrazila. Zamezíme tomu tak, že vešleháme olej do žloutků velmi pomalinku. Hodí se do salátů, omáček, ke grilovaným masům, smaženým pokrmům, do pomazánek, dresinků. Pro osoby s vysokým cholesterolem poslouží Majonéza bez vajec , pro osoby, které musí tuky šetřit zase Majonéza pro žlučníkáře jogurtem odlehčená nebo sójová majonéza. Pro vegany lze koupit tzv. tofunézu. Existuje i bio či košer varianta.
Skladování
Správné skladování je důležité pro prevenci nemocí, jako je salmonela. Majonézu uchováváme na chladných, suchých místech do 20 °C, po otevření v chladničce po dobu maximálně 5 týdnů. Nesmí zmrznout.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz