Recepty - lněné semínko
Více z Ořechy a semínka ».

Recepty s lněným semínkem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Lněné semínko je plodina vyskytující se v přírodě ve dvou podobách hnědého nebo zlatého lnu. Pěstuje se i v Čechách, je pro nás tedy maximálně dostupnou surovinou. Pomáhá od žaludečních problémů a slouží i jako prevence proti virům a rakovině. Při vaření získává gelovitou konzistenci, proto se používá jako domácí gel na vlasy nebo v kuchyni na zahuštění a místo želatiny. Chutná lehce po oříšcích.
Rady při nákupu
Lněné semínko zakoupíte v obchodech s potravinami nebo ve zdravé výživě v bio kvalitě. Semínka si vybírejte v jejich základní podobě - syrová, nepražená a neochucená. Musí se důkladně žvýkat. Snadno je zaměníte s jinými drobnými druhy semínek, proto raději překontrolujte jejich etiketu.
Využití v kuchyni
Lněná semínka se servírují čerstvá nebo ještě lépe namočit - budou pak lépe stravitelná. Dají se i drtit nebo mlít. Přidejte je do pomazánky, posypte domácí pečivo, připravte si chléb se lněným semínkem a ovesnými vločkami nebo výborné dalamánky. Tepelně zpracované semínko ztrácí živiny. Pražením sice jejich chuť vynikne, ale stávají se pro nás mrtvou potravinou.
Skladování
Drcená semínka po rozemletí rychle žluknou. V sáčku vydrží v suchu a při pokojové teplotě podle data spotřeby.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz