Recepty - lahůdkové droždí

Lahůdkové droždí známe také jako: tebi

Recepty s lahůdkovým droždím  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Sušené pivovarské kvasnice se používá ve vegetariánské a veganské kuchyni ke spojování ingrediencí a dochucování a zahušťování pokrmů. Lahůdkové droždí má zajímavou sladkokyselou chuť, která trochu připomíná sýr. Nazývá se proto také “veganský parmazán“. Díky obsahu chromu snižuje chuť na sladké, hodí se i v rámci bezlepkové diety. Podporuje nervovou soustavu a na kvalitní pleť.

 Rady při nákupu

Lahůdkové droždí koupíte ve formě sušených vloček s výtažkem sladu v bio obchodech a zdravé výživě. Ve velkoobchodech je najdete u těstovin a jiných sušených produktů. Nepoužívá se ke kypření ani kynutí pokrmu (nemá kvasící účinek), ale k podtržení jeho chuti.

 Využití v kuchyni

Lahůdkovým droždím zahustíte polévky a guláše, hodí se k na omáčky k těstovinám nebo k salátům. Rovněž s kešu oříšky je výborné. Doporučujeme například tofu plátky v droždí. Výborná je i pomazánka z Tebi.

 Skladování

Skladuje se v suchu.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz