Recepty - lahůdkové droždí

Lahůdkové droždí známe také jako: tebi

Recepty s lahůdkovým droždím  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Sušené pivovarské kvasnice se používá ve vegetariánské a veganské kuchyni ke spojování ingrediencí a dochucování a zahušťování pokrmů. Lahůdkové droždí má zajímavou sladkokyselou chuť, která trochu připomíná sýr. Nazývá se proto také “veganský parmazán“. Díky obsahu chromu snižuje chuť na sladké, hodí se i v rámci bezlepkové diety. Podporuje nervovou soustavu a na kvalitní pleť.

 Rady při nákupu

Lahůdkové droždí koupíte ve formě sušených vloček s výtažkem sladu v bio obchodech a zdravé výživě. Ve velkoobchodech je najdete u těstovin a jiných sušených produktů. Nepoužívá se ke kypření ani kynutí pokrmu (nemá kvasící účinek), ale k podtržení jeho chuti.

 Využití v kuchyni

Lahůdkovým droždím zahustíte polévky a guláše, hodí se k na omáčky k těstovinám nebo k salátům. Rovněž s kešu oříšky je výborné. Doporučujeme například tofu plátky v droždí. Výborná je i pomazánka z Tebi.

 Skladování

Skladuje se v suchu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz