Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Maso ».
Recepty s kuřecími stehny Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.
Kuřecí stehna koupíme porcovaná nebo pod názvem paličky, a to chlazená či mražená. Seženeme je v řeznictvích, drůbežích prodejnách a v mrazácích v obchodech s potravinami. Kupujeme hladké, světle růžové maso bez zápachu.
Stehna nejčastěji pečeme, ale také smažíme, dusíme, plníme, vaříme, zapékáme, grilujeme. Mnoho lidí má stehna raději než prsa, jelikož nejsou tolik suchá. K pečeným stehnům se hodí paprika sušená, kari, bylinky, česnek, houby, zeleniny, slanina, brambory, nádivka, rýže, těstoviny, luštěniny, pivo - Kuřecí stehna v pivním těstíčku, jde k nim i víno. Exotičtější příprava přidává ke kuřeti ovoce, semínka, jogurt, rozinky, med, zázvor - Kuřecí stehna se zázvorovým máslem, také kokos apod. Vaříme a dusíme stehna většinou do polévek či v dietním stravování. Jelikož někdy může být maso suché, klasické prsní maso například na řízky, se často nahrazuje stehenním masem.
Kuřecí stehna skladujeme chlazená v ledničce maximálně 4 dny, mražená v mrazáku do jednoho roku.