Recepty - kuřecí stehna

Více z Maso ».

Kuřecí stehna

Recepty s kuřecími stehny  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Pro svou jemnou chuť, nízké množství tuku, obsah bílkovin, lehkou stravitelnost se kuřecí maso těší u nás oblibě. Kromě prsou připravujeme nejčastěji stehna s kůží i bez ní.

 Rady při nákupu

Kuřecí stehna koupíme porcovaná nebo pod názvem paličky, a to chlazená či mražená. Seženeme je v řeznictvích, drůbežích prodejnách a v mrazácích v obchodech s potravinami. Kupujeme hladké, světle růžové maso bez zápachu.

 Využití v kuchyni

Stehna nejčastěji pečeme, ale také smažíme, dusíme, plníme, vaříme, zapékáme, grilujeme. Mnoho lidí má stehna raději než prsa, jelikož nejsou tolik suchá. K pečeným stehnům se hodí paprika sušená, kari, bylinky, česnek, houby, zeleniny, slanina, brambory, nádivka, rýže, těstoviny, luštěniny, pivo - Kuřecí stehna v pivním těstíčku, jde k nim i víno. Exotičtější příprava přidává ke kuřeti ovoce, semínka, jogurt, rozinky, med, zázvor - Kuřecí stehna se zázvorovým máslem, také kokos apod. Vaříme a dusíme stehna většinou do polévek či v dietním stravování. Jelikož někdy může být maso suché, klasické prsní maso například na řízky, se často nahrazuje stehenním masem.

 Skladování

Kuřecí stehna skladujeme chlazená v ledničce maximálně 4 dny, mražená v mrazáku do jednoho roku.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Cuketové placky Cuketové placky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz