Recepty - kuřecí maso

Více z Maso ».

Kuřecí maso

Kuřecí maso známe také jako: kuře

Recepty s kuřecím masem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována. Maso z domácího chovu tak může chutnat úplně jinak.

 Rady při nákupu

Tento druh masa koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích či kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s mraženými stehny, prsy, křídly či chlazenými játry, vnitřnostmi, celými kuřaty. Spolu s ním jsou k dostání mnohé druhy koření specielně na přípravu kuřecího masa.

 Využití v kuchyni

Kuřecí maso dusíme, smažíme, restujeme, pečeme, grilujeme, zapékáme, opékáme, obalujeme v trojobalu, plníme, obíráme do polévek - Kuřecí kari polévka, do salátů, omáček, pomazánek, nádivek. Oblíbené jsou kuřecí směsi typu „čína“ se zeleninou, houbami, ovocem, sýrem, uzeninou, rýží, jogurtem, bramborami, ořechy apod. Oblíbené jsou rolády - Kuřecí roláda se špenátem.

 Skladování

Kuřecí skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz