Recepty - kuřecí maso

Více z Maso ».

Kuřecí maso

Kuřecí maso známe také jako: kuře

Recepty s kuřecím masem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována. Maso z domácího chovu tak může chutnat úplně jinak.

 Rady při nákupu

Tento druh masa koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích či kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s mraženými stehny, prsy, křídly či chlazenými játry, vnitřnostmi, celými kuřaty. Spolu s ním jsou k dostání mnohé druhy koření specielně na přípravu kuřecího masa.

 Využití v kuchyni

Kuřecí maso dusíme, smažíme, restujeme, pečeme, grilujeme, zapékáme, opékáme, obalujeme v trojobalu, plníme, obíráme do polévek - Kuřecí kari polévka, do salátů, omáček, pomazánek, nádivek. Oblíbené jsou kuřecí směsi typu „čína“ se zeleninou, houbami, ovocem, sýrem, uzeninou, rýží, jogurtem, bramborami, ořechy apod. Oblíbené jsou rolády - Kuřecí roláda se špenátem.

 Skladování

Kuřecí skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz