Recepty - kuřecí maso
Více z Maso ».

Kuřecí maso známe také jako: kuře
Recepty s kuřecím masem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována. Maso z domácího chovu tak může chutnat úplně jinak.
Rady při nákupu
Tento druh masa koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích či kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s mraženými stehny, prsy, křídly či chlazenými játry, vnitřnostmi, celými kuřaty. Spolu s ním jsou k dostání mnohé druhy koření specielně na přípravu kuřecího masa.
Využití v kuchyni
Kuřecí maso dusíme, smažíme, restujeme, pečeme, grilujeme, zapékáme, opékáme, obalujeme v trojobalu, plníme, obíráme do polévek - Kuřecí kari polévka, do salátů, omáček, pomazánek, nádivek. Oblíbené jsou kuřecí směsi typu „čína“ se zeleninou, houbami, ovocem, sýrem, uzeninou, rýží, jogurtem, bramborami, ořechy apod. Oblíbené jsou rolády - Kuřecí roláda se špenátem.
Skladování
Kuřecí skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz