Recepty - kuřecí křídla

Více z Maso ».

Kuřecí křídla

Kuřecí křídla známe také jako: Kuřecí křidýlka

Recepty s kuřecími křídly  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována.

 Rady při nákupu

Tento druh masa koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích a kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s mraženými či chlazenými křídly i celými kuřaty. Spolu s ním jsou k dostání mnohé druhy koření specielně na přípravu kuřecího masa, pikantních křidýlek apod.

 Využití v kuchyni

Křídla pečeme, opékáme, smažíme, restujeme, obalujeme v různých směsích. Rozumí si s medem, ovocem, zeleninou, feferonkami, pikantním kořením - Ďábelská kuřecí křídla, pivem, vínem, sýrem, jogurtem apod. Tato část kuřete je často součástí asijských i exotických kuchyní - Kuřecí křídla z Taiwanu.

 Skladování

Křídla skladujeme v ledničce do tří dnů nebo v mrazáku několik měsíců.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz