Recepty - kuřecí křídla

Více z Maso ».

Kuřecí křídla

Kuřecí křídla známe také jako: Kuřecí křidýlka

Recepty s kuřecími křídly  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována.

 Rady při nákupu

Tento druh masa koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích a kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s mraženými či chlazenými křídly i celými kuřaty. Spolu s ním jsou k dostání mnohé druhy koření specielně na přípravu kuřecího masa, pikantních křidýlek apod.

 Využití v kuchyni

Křídla pečeme, opékáme, smažíme, restujeme, obalujeme v různých směsích. Rozumí si s medem, ovocem, zeleninou, feferonkami, pikantním kořením - Ďábelská kuřecí křídla, pivem, vínem, sýrem, jogurtem apod. Tato část kuřete je často součástí asijských i exotických kuchyní - Kuřecí křídla z Taiwanu.

 Skladování

Křídla skladujeme v ledničce do tří dnů nebo v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz