Recepty - kuřecí křídla

Více z Maso ».

Kuřecí křídla

Kuřecí křídla známe také jako: Kuřecí křidýlka

Recepty s kuřecími křídly  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována.

 Rady při nákupu

Tento druh masa koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích a kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s mraženými či chlazenými křídly i celými kuřaty. Spolu s ním jsou k dostání mnohé druhy koření specielně na přípravu kuřecího masa, pikantních křidýlek apod.

 Využití v kuchyni

Křídla pečeme, opékáme, smažíme, restujeme, obalujeme v různých směsích. Rozumí si s medem, ovocem, zeleninou, feferonkami, pikantním kořením - Ďábelská kuřecí křídla, pivem, vínem, sýrem, jogurtem apod. Tato část kuřete je často součástí asijských i exotických kuchyní - Kuřecí křídla z Taiwanu.

 Skladování

Křídla skladujeme v ledničce do tří dnů nebo v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cuketové placky Cuketové placky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz