Recepty - kuřecí játra

Více z Maso ».

Kuřecí játra

Recepty s kuřecími játry  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována. Toto vykrmování je mnohdy na úkor vnitřních orgánů, proto kuřecí játra bývají malá.

 Rady při nákupu

Tento druh vnitřností koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích či kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s chlazenými játry, vnitřnostmi, celými kuřaty s drůbky.

 Využití v kuchyni

Kuřecí játra meleme do paštik, nádivek, rolád, pomazánek, přidáváme je do masových, zeleninových směsí, polévek, omáček či dochucujeme smetanou, česnekem, ořechy, sušeným ovocem - Kuřecí játra se švestkami na slanině, uzeninou. Můžeme je dusit, péci, restovat či smažit - Míchaná, smažená kuřecí játra.

 Skladování

Kuřecí skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Chilli con carne Chilli con carne
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz