Recepty - kuřecí játra

Více z Maso ».

Kuřecí játra

Recepty s kuřecími játry  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována. Toto vykrmování je mnohdy na úkor vnitřních orgánů, proto kuřecí játra bývají malá.

 Rady při nákupu

Tento druh vnitřností koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích či kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s chlazenými játry, vnitřnostmi, celými kuřaty s drůbky.

 Využití v kuchyni

Kuřecí játra meleme do paštik, nádivek, rolád, pomazánek, přidáváme je do masových, zeleninových směsí, polévek, omáček či dochucujeme smetanou, česnekem, ořechy, sušeným ovocem - Kuřecí játra se švestkami na slanině, uzeninou. Můžeme je dusit, péci, restovat či smažit - Míchaná, smažená kuřecí játra.

 Skladování

Kuřecí skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz