Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Maso ».
Recepty s kuřecími játry Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Kuřecí je nejoblíbenějším masem po celém světě. Je bílé, netučné, lehce stravitelné. Obsahuje dostatek bílkovin, minerálních látek. Zpracovává se z brojlerových kuřat, která se od mala vykrmují tak, aby jim rychle nabyla svalová hmota a aby do maximálně dvou měsíců mohla být konzumována. Toto vykrmování je mnohdy na úkor vnitřních orgánů, proto kuřecí játra bývají malá.
Tento druh vnitřností koupíme v čerstvé podobě v řeznictvích či kuřecích prodejnách. V obchodech s potravinami se častěji setkáme s chlazenými játry, vnitřnostmi, celými kuřaty s drůbky.
Kuřecí játra meleme do paštik, nádivek, rolád, pomazánek, přidáváme je do masových, zeleninových směsí, polévek, omáček či dochucujeme smetanou, česnekem, ořechy, sušeným ovocem - Kuřecí játra se švestkami na slanině, uzeninou. Můžeme je dusit, péci, restovat či smažit - Míchaná, smažená kuřecí játra.
Kuřecí skladujeme v ledničce do tří dnů či v mrazáku několik měsíců.