Recepty - králičí maso
Více z Maso ».

Králičí maso známe také jako: králík
Recepty s králičím masem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Maso z králíka se v Čechách konzumuje, jelikož je relativně cenově dostupné, lehké, libové, obsahuje méně tuku. Mnozí si je chovají pro maso a kůži na zahradách v králíkárnách. Jejich chov není náročný na stravu ani prostředí, snadno se také množí. Maso se přidává nejen do pokrmů lidských, ale i do krmiv pro psy a kočky.
Králičí maso dělíme na hrudí, hřbet, plec, bok a kýtu. Z vnitřností lidé konzumují především játra, srdce, plíce a ledvinky.
Rady při nákupu
Pokud králíky nechováme, lze je koupit čerstvé v řeznictvích a mražené v supermarketech. Jejich maso by mělo být světle růžové, voňavé a pružné, tak poznáme mladé maso. Na vaření nakupujeme především kýtu a hřbet.
Využití v kuchyni
Kýta a hřbet jsou chutnější a libovější. Pečeme je, smažíme, grilujeme, případně dusíme. Bok, hrudí a plec spíše vaříme v polévce či dusíme. Králičí maso přidáváme do polévek, rolád, gulášů, pomazánek, salátů, k omáčkám. Nejčastěji ho ale pečeme v troubě na víně, česneku, paprice, cibuli, se zeleninou, bramborami. Dušený králík si rozumí s křenem, vínem, česnekem, špenátem, houbami, rajčaty a bylinkami - Králík na rozmarýnu. Játra se hodí na paštiku. Jelikož se jedná o nasládlé maso, můžeme ho kombinovat i s marmeládou a ovocem - Králík s hruškami.
Skladování
Králíka skladujeme v lednici maximálně tři dny, mraženého v mrazáku až jeden rok.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz