Recepty - krabí tyčinky

Recepty s krabími tyčinkami  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Krabí, neboli surimi tyčinky, jsou mylně považovány za výrobek z krabího masa. Ve skutečnosti se jedná o semletý separát z rybího masa, škrobu, cukru, koření, glutamanů, konzervantů, barviv a z kraba se v nich objevuje maximálně výtažek či aroma. Přesto je lidé mají v oblibě kvůli jejich nezaměnitelné chuti a relativně nízké energetické hodnotě. Jsou charakteristické svou bílo – lososovou barvou.

 Rady při nákupu

Mražené či chlazené surimi tyčinky koupíme v každém větším obchodě a to v různých délkách a množstvích.

 Využití v kuchyni

Nejčastěji z krabích tyčinek připravujeme krabí koktejl či pomazánku. Přidáváme je do salátů, plníme jimi sushi, dáváme je do karbanátků, polévek, na špíz, do rolád, pečiva, paštik - Paštika z krabích tyčinek, dále do nádivek, koláčů - Koláč s krabími tyčinkami, hodí se do nákypů, majonéz, těstovin, rýže. Můžeme je smažit, restovat i konzumovat syrové jen tak.

 Skladování

Surimi tyčinky skladujeme v ledničce při teplotě do 6 °C, mražené v mrazáku do – 18 °C.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Reveňový koláč Reveňový koláč
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz