Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Ryby a plody moře ».
Recepty s krabími tyčinkami Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Krabí, neboli surimi tyčinky, jsou mylně považovány za výrobek z krabího masa. Ve skutečnosti se jedná o semletý separát z rybího masa, škrobu, cukru, koření, glutamanů, konzervantů, barviv a z kraba se v nich objevuje maximálně výtažek či aroma. Přesto je lidé mají v oblibě kvůli jejich nezaměnitelné chuti a relativně nízké energetické hodnotě. Jsou charakteristické svou bílo – lososovou barvou.
Mražené či chlazené surimi tyčinky koupíme v každém větším obchodě a to v různých délkách a množstvích.
Nejčastěji z krabích tyčinek připravujeme krabí koktejl či pomazánku. Přidáváme je do salátů, plníme jimi sushi, dáváme je do karbanátků, polévek, na špíz, do rolád, pečiva, paštik - Paštika z krabích tyčinek, dále do nádivek, koláčů - Koláč s krabími tyčinkami, hodí se do nákypů, majonéz, těstovin, rýže. Můžeme je smažit, restovat i konzumovat syrové jen tak.
Surimi tyčinky skladujeme v ledničce při teplotě do 6 °C, mražené v mrazáku do – 18 °C.