Recepty - klobása
Více z Maso ».

Recepty s klobásou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Klobása je masný výrobek. Vyrábí se z vepřového, kuřecího, krůtího, hovězího, skopového masa, ale i z jiných druhů. Kořeněné maso s houskou namočenou v mléce pěchujeme do vypláchnutých střívek, dobře uzavřeme a máme hotovou klobásu. Výborné jsou ještě vyuzené v domácí udírně.
Rady při nákupu
Co bychom měli první kontrolovat je obsah masa v klobáse (min. 72 %), jelikož se nám může stát, že místo masa budeme konzumovat jenom separát, kůže a odřezky z kostí. Také bychom měli ohlídat procento soli. Pokud ve složení zahlédneme mouku či škrob, rozhodně se poohlédneme jinde. V řeznictvích či obchodech s potravinami, kde mají uzeniny, jistě na klobásu narazíme. Můžeme vybírat z několika druhů, a to od paprikové, uzené, čabajky, frankfurtské, s husími játry, uherské, spišské přes škvarkové, s chilli, vinné, grilovací až po libové i plné špeku. Kupujeme vždy voňavé klobásy, čím tvrdší, tím masitější. Povrch by neměl být mazlavý.
Využití v kuchyni
Pokud zrovna nevyrábíme klobásy doma - Domácí uzené klobásy, krájíme je do polévek, omáček, omelet, gulášů, těstovin, sekané, rolád, zeleniny, brambor či do paštik. Můžeme je vařit, opékat, grilovat, zapékat, dusit, smažit, obalovat, ale i konzumovat přímo koupené s pečivem, hořčicí, křenem apod. Mnoho lidí na Vánoce večeří vinnou klobásu - Vinná klobása pečená ve šlehačce.
Skladování
Skladujeme zavěšené na chladných, temných místech, zamražené či v ledničce.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz