Recepty - kardamon
Více z Koření a bylinky ».

Kardamon známe také jako: kardamom
Recepty s kardamonem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Kardamon - správně kardamom je po šafránu a vanilce třetím nejdražším kořením. Jeho pozitivních účinků a výjimečné chuti využívali Indové před více než 2 500 lety. V současné době byl ze všech uváděných léčebných účinků věděcky prokázán pouze jediný – na trávicí soustavu.
Rady při nákupu
Kardamom zakoupíte v běžných obchodních řetězcích, specializovaných obchůdcích s kořením i v bio-kvalitě v mleté formě, celých semenech i tobolkách.
Využití v kuchyni
Celé tobolky využijete při vaření rýže. Semena můžete lehce podrtit v hmoždíři a oživit tak klasický závin nebo pečenou kachnu. Mletý kardamon má na rozdíl od celých semen a tobolek širší využití a tvoří základ mnoha klasických kořenících směsí, například karí, garam masala či báhara). Velmi zajímavě jím můžete okořenit svařené víno, zeleninu, maso, bábovku či perníčky.
V kuchyni uplatníme kardamon k pečenému masu, omáčkám, v sirupu nebo čaji - doporučujeme indický chai.
Skladování
Jako každé koření, kardamon uschovávejte v suchu, ideálně ve tmavých dózičkách. čím čerstvější, tím lepší.
Date Maamoul Cookies Original Recipe Arabic/Originální Arabské Sušenky Maamoul Veg
Molochéjja – Mulukhiya (recept pro mojí mamču)
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz