Recepty - kardamon

Kardamon známe také jako: kardamom

Recepty s kardamonem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kardamon - správně kardamom je po šafránu a vanilce třetím nejdražším kořením. Jeho pozitivních účinků a výjimečné chuti využívali Indové před více než 2 500 lety. V současné době byl ze všech uváděných léčebných účinků věděcky prokázán pouze jediný – na trávicí soustavu.

 Rady při nákupu

Kardamom zakoupíte v běžných obchodních řetězcích, specializovaných obchůdcích s kořením i v bio-kvalitě v mleté formě, celých semenech i tobolkách.

 Využití v kuchyni

Celé tobolky využijete při vaření rýže. Semena můžete lehce podrtit v hmoždíři a oživit tak klasický závin nebo pečenou kachnu. Mletý kardamon má na rozdíl od celých semen a tobolek širší využití a tvoří základ mnoha klasických kořenících směsí, například karí, garam masala či báhara). Velmi zajímavě jím můžete okořenit svařené víno, zeleninu, maso, bábovku či perníčky.

V kuchyni uplatníme kardamon k pečenému masu, omáčkám, v sirupu nebo čaji - doporučujeme indický chai.

 Skladování

Jako každé koření, kardamon uschovávejte v suchu, ideálně ve tmavých dózičkách. čím čerstvější, tím lepší.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Karbanátky Karbanátky
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz