Recepty - kardamon

Kardamon známe také jako: kardamom

Recepty s kardamonem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Kardamon - správně kardamom je po šafránu a vanilce třetím nejdražším kořením. Jeho pozitivních účinků a výjimečné chuti využívali Indové před více než 2 500 lety. V současné době byl ze všech uváděných léčebných účinků věděcky prokázán pouze jediný – na trávicí soustavu.

 Rady při nákupu

Kardamom zakoupíte v běžných obchodních řetězcích, specializovaných obchůdcích s kořením i v bio-kvalitě v mleté formě, celých semenech i tobolkách.

 Využití v kuchyni

Celé tobolky využijete při vaření rýže. Semena můžete lehce podrtit v hmoždíři a oživit tak klasický závin nebo pečenou kachnu. Mletý kardamon má na rozdíl od celých semen a tobolek širší využití a tvoří základ mnoha klasických kořenících směsí, například karí, garam masala či báhara). Velmi zajímavě jím můžete okořenit svařené víno, zeleninu, maso, bábovku či perníčky.

V kuchyni uplatníme kardamon k pečenému masu, omáčkám, v sirupu nebo čaji - doporučujeme indický chai.

 Skladování

Jako každé koření, kardamon uschovávejte v suchu, ideálně ve tmavých dózičkách. čím čerstvější, tím lepší.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz