Recepty - karamel

Recepty s karamelem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Karamel je lepkavá, tahavá hmota zlatohnědé barvy, kterou vyrábíme z cukru neustálým mícháním, nejlépe metlou, na středním stupni teploty. Hustotu poté upravujeme horkou vodou a tukem, který musí být pokojové teploty. Používáme ho v gastronomii do teplé i studené kuchyně. Díky jeho typické barvě se často využívá k pojmenování odstínů barev na vlasy, oblečení, laků, kosmetických pudrů apod.

 Rady při nákupu

Koupíme ho nejčastěji samostatně v podobě karamelových bonbónů, či už zpracovaný na polevy, zdobení nebo v hotových výrobcích, nejčastěji v cukrárnách.

 Využití v kuchyni

Karamel v kuchyni slouží hlavně na polevy, zdobení, dekoraci moučníků, do krémů, dortů, řezů, cukroví, bonbónů, perníků či rohlíčků. Rozumí si s ořechy, které jím zaléváme. Zajímavě chutná ve spojení s drůbežím - Karamelové kuře, které se připravuje v čínské kuchyni. Karamel můžeme také spojit s houbami, zeleninou - Karamelové zelí z cibule, dále také se sýrem, ovocem apod.

 Skladování

Doma připravený karamel skladujeme ve skleničce, po vychladnutí ji dáme do ledničky. Karamelky udržujeme v chladu, uzavřené nádobě nebo obalu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz