Recepty - kančí maso

Kančí maso

Kančí maso známe také jako: divoké prase, divočák

Recepty s kančím masem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Kančí a víno  

Zvěřina patří spíše mezi sezónně či slavnostně připravované pokrmy. Nejběžněji je konzumováno maso kančí, které je v nabídce nejčastěji. Prase divoké je totiž nejčastěji lovenou zvěří nejen díky jeho vysokým počtům, ale také kvůli škodám, které každoročně stáda napáchají na zemědělské půdě i soukromém majetku.

 Rady při nákupu

Důležitá je čerstvost masa a jeho zdravotní nezávadnost. Obecně platí, že zvěřinu není vhodné kupovat od pytláků. U veškeré ulovené zvěře se provádí zdravotní testy na kontrolu a detekci případných parazitů, což neplatí pro zvěř ulovenou na černo – konzumace takovéhoto masa je proto riziková.

 Využití v kuchyni

Se šípkovou, nebo se zelím? Jak napovídá toto filmové dilema, úprav kančího masa existuje mnoho. Záleží tedy na vaší chuti. Mezi osvědčenou klasiku patří kančí guláš, časově náročnější je poté příprava kančí kýty na divoko nebo právě se šípkovou omáčkou či se zelím.

 Skladování

Kančí maso kupte o pár dní dříve, než plánujete jeho přípravu a konzumaci. Minimální dobou pro marinování a odležení masa jsou zhruba 2-3 dny.

 Kančí a víno

Ke zvěřině se báječně hodí plná červená vína – André, Dornfelder a Cabernet Moravia. Při těžší úpravě masa je vhodné zvolit spíše Frankovku či Svatovavřinecké.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz