Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Více z Dochucovadla a sladidla ».
Recepty s javorovým sirupem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Toto přírodní sladidlo je tradiční severoamerický a kanadský výrobek a získává se zahuštěním šťávy, která vytéká z některých druhů javorů. Je ideální při nahrazování rafinovaného bílého cukru a obsahuje sacharózu, vitamíny, vápník a železo. Javorový sirup se rozlišuje podle kvality, čím světlejší barva, tím kvalitnější a dražší sirup.
Javorový sirup u nás seženete ve všech větších supermarketech nebo specializovaných prodejnách s delikatesami. Kupujte nejlépe sirupy v bio kvalitě a dávejte pozor, abyste nekoupili šizený javorový sirup. Náhražku poznáte velmi jednoduše, většinou je mnohem hustší konzistence, tmavší barvy a hlavně mnohem levnější.
Javorový sirup je ideální na vaření, dochucování a všude tam, kde je potřeba med. Jeho výbornou chuť využijete hlavně na palačinkách, vaflích či lívancích. Hodí se i do zmrzlinových pohárů nebo smíchaný s máslem je ideální pomazánkou na pečivo. Používá se i ve slané kuchyni a to na marinování mas, do omáček nebo na saláty s rozpečeným kozím sýrem.
Javorový sirup skladujte v suchém a chladném prostředí.