Recepty - javorový sirup

Recepty s javorovým sirupem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Toto přírodní sladidlo je tradiční severoamerický a kanadský výrobek a získává se zahuštěním šťávy, která vytéká z některých druhů javorů. Je ideální při nahrazování rafinovaného bílého cukru a obsahuje sacharózu, vitamíny, vápník a železo. Javorový sirup se rozlišuje podle kvality, čím světlejší barva, tím kvalitnější a dražší sirup.

 Rady při nákupu

Javorový sirup u nás seženete ve všech větších supermarketech nebo specializovaných prodejnách s delikatesami. Kupujte nejlépe sirupy v bio kvalitě a dávejte pozor, abyste nekoupili šizený javorový sirup. Náhražku poznáte velmi jednoduše, většinou je mnohem hustší konzistence, tmavší barvy a hlavně mnohem levnější.

 Využití v kuchyni

Javorový sirup je ideální na vaření, dochucování a všude tam, kde je potřeba med. Jeho výbornou chuť využijete hlavně na palačinkách, vaflích či lívancích. Hodí se i do zmrzlinových pohárů nebo smíchaný s máslem je ideální pomazánkou na pečivo. Používá se i ve slané kuchyni a to na marinování mas, do omáček nebo na saláty s rozpečeným kozím sýrem.

 Skladování

Javorový sirup skladujte v suchém a chladném prostředí.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Cuketové placky Cuketové placky
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz