Recepty - jarní cibulka
Více z Zelenina ».

Recepty s jarní cibulkou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Sezóna
Jarní cibulka má svěžější, nasládlejší chuť než klasická cibule. Používá se celá cibulka i nať. Má pozitivní účinky na dýchací cesty, srdce i krevní tlak, také je dobrým afrodiziakem.
Rady při nákupu
Svým tvarem připomíná tenčí pórek. Čerstvou jarní cibulku nakoupíte na jaře na tržištích a farmářských trzích, ale jinak je celoročně dostupná v obchodech se zeleninou. Lze ji nakoupit také v květináči a v kuchyni jí tak používat v nejčerstvějším stavu. Při nákupu dbejte, aby nebyla povadlá a aby neměla poničenou strukturu, ať už mechanicky, nebo od různých přípravků.
Využití v kuchyni
Cibulka se používá na ozdobu salátů, do pomazánek, polévek nebo do přílohy. Dá se také zapékat. Doporučujeme šťouchané brambory s jarní cibulkou. Výborná je mladá jarní cibulka s vlašskými ořechy, nebo si můžete připravit k hlavním jídlům jako lehký salát z jarní cibulky. Chutné jsou jarní cibulky na víně. Odkrojte nať, cibulky orestujte na oleji, přilite víno, poduste a přidejte nať z cibulek.
Skladování
Jarní cibulku je vhodné spotřebovat do týdne, v lednici vydrží mnohem déle. Pokud ji pěstujete v květináči, je ideální ji umístit na parapet nebo na balkon, kde vydrží nejdéle.
Sezóna
Jarní cibulka se vysévá brzy na jaře. Figuruje především v dubnu, ale v obchodech ji lze zakoupit téměř po celý rok.
Hrachová polévka jak ji vaří Nigella Lawson
Bramboráky s bylinkovým krémem
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz