Recepty - jalovec
Více z Koření a bylinky ».

Recepty s jalovcem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Jalovec je jehličnatý keř s modrými bobulemi. Sušené plody, jalovčinky, využíváme v kuchyni. Jalovcová pálenka, nebo-li borovička, se těší velké oblibě u nás i na Slovensku, kde se vyrábí. Jalovec se přidává se do čajových směsí, které se pijí při onemocnění dnou. Odstraňuje pálení žáhy při překyselení žaludku. Jalovcový olej, stejně tak jako čaj, zmírňují nervozitu.
Rady při nákupu
Jalovec sušený koupíme v každém obchodě s potravinami v sekci s kořením, ve zdravých prodejnách či si ho můžeme nasušit, jelikož roste na mnoha zahradách. Mimo plodů se dají utrhnout i větvičky, které přidáváme do pálenek a nakládaného ovoce.
Využití v kuchyni
Jalovec známe jako přísadu, která se nejvíce hodí ke zvěřině. Mimo to ho ale přidáváme i do omáček, k drůbeži, do červeného zelí - Červené zelí na jalovci, k hovězímu a dále také do gulášů, polévek, nakládaných sýrů, zelenin, do závitků, vnitřností - Telecí plíčky na ryzlinku a hub. Přidává se do likérů, pálenek i do speciálního jalovcového piva.
Skladování
Sušené koření skladujeme v uzavřené dóze či pytlíku v temnu a chladnu.
Dančí guláš se švestkami v perníkové omáčce podle Stezek dědictví Pra
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz