Recepty - hřebíček

Recepty s hřebíčkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hřebíček je koření z usušených, ještě nerozkvetlých květů stromu Hřebíčkovce kořenného. Pochází z Afriky. Působí dezinfekčně a jeho charakteristické aroma známe především ze svařeného vína. Aromatické oleje se často obohacují o vonné silice, jež má toto koření díky látce, kterou obsahuje - eugenolu. Léčivé účinky hřebíčku jsou spojeny především s péčí o ústní dutinu, jeho výtažky se přidávají i do zubních past či bělících zubních pudrů.

 Rady při nákupu

K dostání je hřebíček celý i drcený. Najdeme ho v obchodech s potravinami mezi ostatním kořením.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se hřebíček používá na nakládání, do svařeného vína , čajů, masových, rybích i sladkých pokrmů, marmelád, povidel, omáček, nálevů, punče a likérů. Jeho vůně vynikne nejlépe v kombinaci se zvěřinou anebo medem.

 Skladování

Skladujeme na suchém, chladném, dobře větraném místě ve skleněné dóze nebo zavřeném obalu. Drcené koření uchováváme takto maximálně jeden rok, celé okolo 3 let.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz