Recepty - hřebíček

Recepty s hřebíčkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hřebíček je koření z usušených, ještě nerozkvetlých květů stromu Hřebíčkovce kořenného. Pochází z Afriky. Působí dezinfekčně a jeho charakteristické aroma známe především ze svařeného vína. Aromatické oleje se často obohacují o vonné silice, jež má toto koření díky látce, kterou obsahuje - eugenolu. Léčivé účinky hřebíčku jsou spojeny především s péčí o ústní dutinu, jeho výtažky se přidávají i do zubních past či bělících zubních pudrů.

 Rady při nákupu

K dostání je hřebíček celý i drcený. Najdeme ho v obchodech s potravinami mezi ostatním kořením.

 Využití v kuchyni

V kuchyni se hřebíček používá na nakládání, do svařeného vína , čajů, masových, rybích i sladkých pokrmů, marmelád, povidel, omáček, nálevů, punče a likérů. Jeho vůně vynikne nejlépe v kombinaci se zvěřinou anebo medem.

 Skladování

Skladujeme na suchém, chladném, dobře větraném místě ve skleněné dóze nebo zavřeném obalu. Drcené koření uchováváme takto maximálně jeden rok, celé okolo 3 let.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Houbová smaženice Houbová smaženice
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz