Recepty - hraška

Recepty s hraškou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hraška je směs z jemně mletého hrachu a obilovin (kukuřice, jáhly) nebo také rýže. V poslední době se stala velmi oblíbenou variantou ke zdravému smažení a obalování. V bezlepkovém jídelníčku nahradí mouku i vejce. Má vysokou výživovou hodnotu a zlepšuje stravitelnost jídel. Není tak slaná, přesto dodá příjemnou chuť.

 Rady při nákupu

Hrašku koupíte nejčastěji jako směs na přípravu pokrmů v obchodech se zdravou výživou. Prodává se čistá i ochucená, např. česnek a chilli. Při nákupu se řiďte informacemi na obalu, sledujte především složení, aby neobsahovala suroviny, které jsou pro vás nežádoucí.

 Využití v kuchyni

Hraška slouží k obalování masa i zeleniny, ale i na přípravu těstíčka a různého zahušťování. Je tedy z velké části obměnou klasického trojobalu, ale můžete s ní i zahustit polévku nebo omáčku. Slouží i jako pojidlo místo vajec. Velmi jednoduchým receptem jsou například zelňáky s hraškou nebo cibulové kroužky v hrašce. Nemusíte se bát jí použít do pomazánek, dresingů, omáček nebo na vinné těstíčko.

 Skladování

Hraška se skladuje v suchu, navlhnutím ztrácí svou hodnotu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Jahodový pohár Jahodový pohár
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz