Recepty - hraška
Více z Dochucovadla a sladidla ».
Recepty s hraškou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Hraška je směs z jemně mletého hrachu a obilovin (kukuřice, jáhly) nebo také rýže. V poslední době se stala velmi oblíbenou variantou ke zdravému smažení a obalování. V bezlepkovém jídelníčku nahradí mouku i vejce. Má vysokou výživovou hodnotu a zlepšuje stravitelnost jídel. Není tak slaná, přesto dodá příjemnou chuť.
Rady při nákupu
Hrašku koupíte nejčastěji jako směs na přípravu pokrmů v obchodech se zdravou výživou. Prodává se čistá i ochucená, např. česnek a chilli. Při nákupu se řiďte informacemi na obalu, sledujte především složení, aby neobsahovala suroviny, které jsou pro vás nežádoucí.
Využití v kuchyni
Hraška slouží k obalování masa i zeleniny, ale i na přípravu těstíčka a různého zahušťování. Je tedy z velké části obměnou klasického trojobalu, ale můžete s ní i zahustit polévku nebo omáčku. Slouží i jako pojidlo místo vajec. Velmi jednoduchým receptem jsou například zelňáky s hraškou nebo cibulové kroužky v hrašce. Nemusíte se bát jí použít do pomazánek, dresingů, omáček nebo na vinné těstíčko.
Skladování
Hraška se skladuje v suchu, navlhnutím ztrácí svou hodnotu.
Hrachová polévka jak ji vaří Nigella Lawson
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz