Recepty - hraška

Recepty s hraškou  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hraška je směs z jemně mletého hrachu a obilovin (kukuřice, jáhly) nebo také rýže. V poslední době se stala velmi oblíbenou variantou ke zdravému smažení a obalování. V bezlepkovém jídelníčku nahradí mouku i vejce. Má vysokou výživovou hodnotu a zlepšuje stravitelnost jídel. Není tak slaná, přesto dodá příjemnou chuť.

 Rady při nákupu

Hrašku koupíte nejčastěji jako směs na přípravu pokrmů v obchodech se zdravou výživou. Prodává se čistá i ochucená, např. česnek a chilli. Při nákupu se řiďte informacemi na obalu, sledujte především složení, aby neobsahovala suroviny, které jsou pro vás nežádoucí.

 Využití v kuchyni

Hraška slouží k obalování masa i zeleniny, ale i na přípravu těstíčka a různého zahušťování. Je tedy z velké části obměnou klasického trojobalu, ale můžete s ní i zahustit polévku nebo omáčku. Slouží i jako pojidlo místo vajec. Velmi jednoduchým receptem jsou například zelňáky s hraškou nebo cibulové kroužky v hrašce. Nemusíte se bát jí použít do pomazánek, dresingů, omáček nebo na vinné těstíčko.

 Skladování

Hraška se skladuje v suchu, navlhnutím ztrácí svou hodnotu.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Květáková polévka Květáková polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz