Recepty - hovězí srdce

Více z Maso ».

Hovězí srdce

Recepty s hovězím srdcem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Hovězí srdce a víno  

Orgán, který pumpuje krev v těle krav a býků, obsahuje 10 % tuku. Při přípravě na divoko připomíná srdce svou chutí zvěřinu. Podobně jako hovězí krky se jimi krmí psi a kočky. Obsah fosforu a vápníku však prospěje i jejich majitelům. Neobvyklá část jídelníčku si zaslouží pozornost i ve vaší kuchyni.

 Rady při nákupu

Jedno srdce váží 400 gramů, stačí tedy na dvě až tři porce.

 Využití v kuchyni

Zbavte hovězí srdce blan a cév a pak uvařte, poduste na červeném víně nebo si připravte Hovězí srdce na grilu. Hodí se do polévky, zkuste například Gulášková polévka ze srdce.

 Skladování

Uchovávejte v lednici a co nejdříve zpracujte.

 Hovězí srdce a víno

K vnitřnostem se hodí výrazné červené víno, například Ruladské modré.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz