Recepty - hovězí srdce

Více z Maso ».

Hovězí srdce

Recepty s hovězím srdcem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Hovězí srdce a víno  

Orgán, který pumpuje krev v těle krav a býků, obsahuje 10 % tuku. Při přípravě na divoko připomíná srdce svou chutí zvěřinu. Podobně jako hovězí krky se jimi krmí psi a kočky. Obsah fosforu a vápníku však prospěje i jejich majitelům. Neobvyklá část jídelníčku si zaslouží pozornost i ve vaší kuchyni.

 Rady při nákupu

Jedno srdce váží 400 gramů, stačí tedy na dvě až tři porce.

 Využití v kuchyni

Zbavte hovězí srdce blan a cév a pak uvařte, poduste na červeném víně nebo si připravte Hovězí srdce na grilu. Hodí se do polévky, zkuste například Gulášková polévka ze srdce.

 Skladování

Uchovávejte v lednici a co nejdříve zpracujte.

 Hovězí srdce a víno

K vnitřnostem se hodí výrazné červené víno, například Ruladské modré.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz