Recepty - hovězí oháňka
Více z Maso ».

Hovězí oháňka známe také jako: volská oháňka, hovězí ocas, coda alla vaccinara
Recepty s oháňkou Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Hovězí oháňka a víno
Chcete připravit silný vývar, o kterém budou vaši blízcí básnit ještě roky? Zamluvte si v řeznictví hovězí oháňku. Ne nadarmo nedají šéfkuchaři dopustit na její výraznou chuť a používají ji na výrobu luxusního základu demi glace. Maso se díky krátkým svalovým vláknům přímo rozsýpá na jazyku.
Rady při nákupu
Oháňka patří k velmi levným surovinám, ale není vždy k dostání. Proto si ji dopředu zamluvte u svého řezníka. Přednost vždy dejte oháňce z býka.
Využití v kuchyni
Kromě vývaru, například na luxusní konsomé, se dá oháňka pomalu dusit na červeném víně jako ragú - zkuste legendární Hověží bourgignon podle Julie Child. Hovězí oháňku ale můžete použít i do nádivek nebo ji stačí obyčejně uvařit a servírovat jen tak s chlebem, křenem a hořčicí.
Skladování
Oháňku uschovejte v lednici a ihned zpracujte.
Hovězí oháňka a víno
Vychutnejte si výrazné červené víno Mavrud či Cabernet. Víno použité k přípravě zvolte co nejkvalitnější, abyste podpořili plnou chuť oháňky.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz