Recepty - hovězí jazyk

Více z Maso ».

Hovězí jazyk

Recepty s hovězím jazykem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hovězí jazyk je velmi oblíbenou delikatesou po celém světě, najdete ho v menu nejlepších českých restaurací. Sláva hovězího jazyka stále stoupá, a to hlavně pro jeho nezaměnitelnou a výjimečnou chuť. Jde o velmi levnou surovinu, navíc se díky jeho nízké kalorické hodnotě nemusíte při konzumaci omezovat.

 Rady při nákupu

Hovězí jazyk seženete v lepších řeznictvích za velmi přijatelnou cenu. Prodává se i uzený nebo nakládaný.

 Využití v kuchyni

Příprava hovězího jazyka je poměrně jednoduchá. Můžete ho vařit, udit, smažit nebo nakládat. Vaření patří mezi nejběžnější metodu úpravy hovězího jazyka - doporučuje se pomalé vaření, aby dostatečně změknul. Omytý jazyk se vloží do studené osolené vody s kořenovou zeleninou a vaří se na mírném ohni (vývar pak můžete použít na polévku). Po uvaření ho vložte do ledové vody a pak oloupejte. Hovězí jazyk - Ostrý jazyk se servíruje nejčastěji samotný s bramborovou kaší, dále plněný různými náplněmi nebo s omáčkami a s knedlíkem, např. se sardelovou, smetanovou či křenovou. Populární pokrm v molekulární gastronomii je pěna z hovězího jazyka podávaná s želatinou z červené řepy.

 Skladování

Vakuově zabalený jazyk skladujte v lednici při teplotách 0-3°C, po otevření spotřebujte do 24 hodin.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Houbová smaženice Houbová smaženice
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Chilli con carne Chilli con carne
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz