Recepty - hovězí jazyk

Více z Maso ».

Hovězí jazyk

Recepty s hovězím jazykem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hovězí jazyk je velmi oblíbenou delikatesou po celém světě, najdete ho v menu nejlepších českých restaurací. Sláva hovězího jazyka stále stoupá, a to hlavně pro jeho nezaměnitelnou a výjimečnou chuť. Jde o velmi levnou surovinu, navíc se díky jeho nízké kalorické hodnotě nemusíte při konzumaci omezovat.

 Rady při nákupu

Hovězí jazyk seženete v lepších řeznictvích za velmi přijatelnou cenu. Prodává se i uzený nebo nakládaný.

 Využití v kuchyni

Příprava hovězího jazyka je poměrně jednoduchá. Můžete ho vařit, udit, smažit nebo nakládat. Vaření patří mezi nejběžnější metodu úpravy hovězího jazyka - doporučuje se pomalé vaření, aby dostatečně změknul. Omytý jazyk se vloží do studené osolené vody s kořenovou zeleninou a vaří se na mírném ohni (vývar pak můžete použít na polévku). Po uvaření ho vložte do ledové vody a pak oloupejte. Hovězí jazyk - Ostrý jazyk se servíruje nejčastěji samotný s bramborovou kaší, dále plněný různými náplněmi nebo s omáčkami a s knedlíkem, např. se sardelovou, smetanovou či křenovou. Populární pokrm v molekulární gastronomii je pěna z hovězího jazyka podávaná s želatinou z červené řepy.

 Skladování

Vakuově zabalený jazyk skladujte v lednici při teplotách 0-3°C, po otevření spotřebujte do 24 hodin.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz