Recepty - hovězí jazyk

Více z Maso ».

Hovězí jazyk

Recepty s hovězím jazykem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Hovězí jazyk je velmi oblíbenou delikatesou po celém světě, najdete ho v menu nejlepších českých restaurací. Sláva hovězího jazyka stále stoupá, a to hlavně pro jeho nezaměnitelnou a výjimečnou chuť. Jde o velmi levnou surovinu, navíc se díky jeho nízké kalorické hodnotě nemusíte při konzumaci omezovat.

 Rady při nákupu

Hovězí jazyk seženete v lepších řeznictvích za velmi přijatelnou cenu. Prodává se i uzený nebo nakládaný.

 Využití v kuchyni

Příprava hovězího jazyka je poměrně jednoduchá. Můžete ho vařit, udit, smažit nebo nakládat. Vaření patří mezi nejběžnější metodu úpravy hovězího jazyka - doporučuje se pomalé vaření, aby dostatečně změknul. Omytý jazyk se vloží do studené osolené vody s kořenovou zeleninou a vaří se na mírném ohni (vývar pak můžete použít na polévku). Po uvaření ho vložte do ledové vody a pak oloupejte. Hovězí jazyk - Ostrý jazyk se servíruje nejčastěji samotný s bramborovou kaší, dále plněný různými náplněmi nebo s omáčkami a s knedlíkem, např. se sardelovou, smetanovou či křenovou. Populární pokrm v molekulární gastronomii je pěna z hovězího jazyka podávaná s želatinou z červené řepy.

 Skladování

Vakuově zabalený jazyk skladujte v lednici při teplotách 0-3°C, po otevření spotřebujte do 24 hodin.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz