Recepty - hořčičné semínko

Recepty s hořčičným semínkem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Víno a hořčičné semínko  

Hořčičné semínko je koření příbuzné řepce olejce. Má kulatý tvar, štiplavou chuť a nažloutlou barvu. Používá se pro výrobu hořčice a k zavařování okurek. Je zdrojem vitamínů A, B a C, urychluje procesy trávení a látkové výměny, snižuje krevní tlak, zmírňuje kornatění cév a působí rovněž komplexně proti zánětům, plísním i rakovinnému bujení. Pěstuje se i v Čechách.

 Rady při nákupu

Hořčičné semínko je k sehnání celoročně jako koření balené v sáčku nebo v uzavíratelné dóze. Běžně ho koupíte v obchodech s potravinami. Hořčičné semínko existuje i v jiných barvách - černé hořčičné semínko se používá v indické kuchyni nebo k masážím.

 Využití v kuchyni

Mletá semínka se dají upotřebit na výrobu vlastní hořčice, ale nejčastěji se s nimi konzervuje nakládaná zelenina. Přidávají se do zelí, okurek, červené řepy, ale třeba i hermelínu. Skvěle s ním chutnají utopenci, sušené maso, houby a nákypy. Doporučit můžeme například nákyp se sýrem a cuketami.

 Skladování

Hořčičné semínko je potřeba uložit do chladu a sucha, aby nenavlhlo. Má dlouhou trvanlivost, je u nás k dostání zcela běžně i přes rok.

 Víno a hořčičné semínko

Hořčičné semínko je aromatické po namočení do octa a na chuti mu dodá i přídavek bílého moravského vína při výrobě exkluzivní hořčice.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz