Recepty - hořčičné semínko
Více z Koření a bylinky ».

Recepty s hořčičným semínkem Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Víno a hořčičné semínko
Hořčičné semínko je koření příbuzné řepce olejce. Má kulatý tvar, štiplavou chuť a nažloutlou barvu. Používá se pro výrobu hořčice a k zavařování okurek. Je zdrojem vitamínů A, B a C, urychluje procesy trávení a látkové výměny, snižuje krevní tlak, zmírňuje kornatění cév a působí rovněž komplexně proti zánětům, plísním i rakovinnému bujení. Pěstuje se i v Čechách.
Rady při nákupu
Hořčičné semínko je k sehnání celoročně jako koření balené v sáčku nebo v uzavíratelné dóze. Běžně ho koupíte v obchodech s potravinami. Hořčičné semínko existuje i v jiných barvách - černé hořčičné semínko se používá v indické kuchyni nebo k masážím.
Využití v kuchyni
Mletá semínka se dají upotřebit na výrobu vlastní hořčice, ale nejčastěji se s nimi konzervuje nakládaná zelenina. Přidávají se do zelí, okurek, červené řepy, ale třeba i hermelínu. Skvěle s ním chutnají utopenci, sušené maso, houby a nákypy. Doporučit můžeme například nákyp se sýrem a cuketami.
Skladování
Hořčičné semínko je potřeba uložit do chladu a sucha, aby nenavlhlo. Má dlouhou trvanlivost, je u nás k dostání zcela běžně i přes rok.
Víno a hořčičné semínko
Hořčičné semínko je aromatické po namočení do octa a na chuti mu dodá i přídavek bílého moravského vína při výrobě exkluzivní hořčice.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz