Recepty - farfalle

Farfalle známe také jako: farfale, motýlci

Původ farfallů: Itálie

Recepty s farfallemi  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Tento druh italských těstovin na první pohled připomíná motýlky nebo mašličky. Vyrábí se z tvrdé pšenice, soli, oleje a vajíčka. Hodí se do studené i teplé kuchyně, jako příloha nebo do salátu.

 Rady při nákupu

V obchodech vybírejte vždy nejjednodušší složení - vyhnete se tak těstovinám, které jsou plné chemických náhražek. Farfalle seženete v běžném obchodě nebo ve obchodech s italskými potravinami. Prodávají se v baleních různé velikosti.

 Využití v kuchyni

Farfalle se hodí jako základ na těstovinový salát, studený nebo teplý. Využijete je i jako přílohu k omáčkám s menšími kusy masa, například ke guláši, a nebo zeleninou. Výborné jsou farfalle s tuňákem a olivami nebo se sýrovou omáčkou - vyzkoušejte farfalle se čtyřmi druhy sýrů,

 Skladování

Těstoviny farfalle skladujeme v suchu a na tmavém místě. Při správném uskladnění vydrží několik měsíců.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz