Recepty - dijonská hořčice

Původ dijonské hořčice: Francie

Recepty s dijonskou hořčicí  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Dijonská hořčice se vyrábí z hnědých semínek hořčice. Její název označuje speciální styl výroby, dijonská hořčice se proto může vyrábět kdekoliv na světě. Receptura ale pochází z oblasti Dijon ve Francii, kde se připravovala už v padesátých letech 19. století. Pěstovalo se tu totiž hroznové víno i hořčice a právě díky kombinaci hnědých hořčičných semínek se šťávou z nezralých hroznů vznikla dijonská hořčice. Vinná šťáva se také nahrazuje octem nebo bílým vínem, dále se přidává sůl a voda. Existuje mnoho druhů dijonské hořčice: hrubozrnná, hladká, s příchutí kari, fíková, koriandrová atd. V dnešní době se hořčice v Dijonu nepěstuje, většina se dováží z Kanady.

 Rady při nákupu

Dijonskou hořčici seženete v každém větším supermarketu nebo si pro ni můžete dojet přímo do Dijonu. Kupujte tu bez konzervantů, nejlépe v bio kvalitě.

 Využití v kuchyni

Pokud recept uvádí použití dijonské hořčice, nesnažte se ji ničím nahrazovat, ale použijte jedině dijonskou hořčici. Dodává chuť omáčkám na maso - velmi známý je francouzský recept na kachní prsa - Kachní prsa - Magret de canard, je výborná k nakládání mas při grilování, do salátů nebo do zapečených brambor.

 Skladování

Neotevřenou skleničku hořčice skladujte na suchém a chladnějším místě, otevřenou pak v lednici, aby si zachovala své aroma.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz