Recepty - dijonská hořčice
Více z Dochucovadla a sladidla ».

Recepty s dijonskou hořčicí Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování
Dijonská hořčice se vyrábí z hnědých semínek hořčice. Její název označuje speciální styl výroby, dijonská hořčice se proto může vyrábět kdekoliv na světě. Receptura ale pochází z oblasti Dijon ve Francii, kde se připravovala už v padesátých letech 19. století. Pěstovalo se tu totiž hroznové víno i hořčice a právě díky kombinaci hnědých hořčičných semínek se šťávou z nezralých hroznů vznikla dijonská hořčice. Vinná šťáva se také nahrazuje octem nebo bílým vínem, dále se přidává sůl a voda. Existuje mnoho druhů dijonské hořčice: hrubozrnná, hladká, s příchutí kari, fíková, koriandrová atd. V dnešní době se hořčice v Dijonu nepěstuje, většina se dováží z Kanady.
Rady při nákupu
Dijonskou hořčici seženete v každém větším supermarketu nebo si pro ni můžete dojet přímo do Dijonu. Kupujte tu bez konzervantů, nejlépe v bio kvalitě.
Využití v kuchyni
Pokud recept uvádí použití dijonské hořčice, nesnažte se ji ničím nahrazovat, ale použijte jedině dijonskou hořčici. Dodává chuť omáčkám na maso - velmi známý je francouzský recept na kachní prsa - Kachní prsa - Magret de canard, je výborná k nakládání mas při grilování, do salátů nebo do zapečených brambor.
Skladování
Neotevřenou skleničku hořčice skladujte na suchém a chladnějším místě, otevřenou pak v lednici, aby si zachovala své aroma.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz