Recepty - cukrový meloun

Cukrový meloun

Cukrový meloun známe také jako: žlutý meloun

Recepty s cukrovým melounem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Cukrový meloun je menší, žlutá varianta melounu vodního. Přízvisko cukrový má díky své velmi sladké dužnině. Nejběžnější druh má světle žlutou až bílou dužinu s většími peckami, dále je známý Kantalup se zelenou slupkou a oranžovou dužinou. Nejvíce se mu daří ve východoasijských zemích a v Africe, odkud se k nám dováží. Obsahuje vlákninu, vitamíny A, B, C a E a minerální látky. Díky těmto výživným látkám je příměsí šampónů, sprchových gelů, tělových mlék i vonných esencí.

 Rady při nákupu

Kupujeme melouny s hladkou slupkou bez známky poškození nebo plísně. Seženeme je v ovoci a zelenině, supermarketech a na trzích i přes zimu.

 Využití v kuchyni

Cukrový meloun se výborně hodí do ovocných salátů, k sušené šunce, do marmelád, kompotů, limonád, k zavařování, do koláčů, dortů - Osvěžující melounový dort, ovocných krémů, zmrzlin, studených letních polévek - Letní melounová polévka. Výborně si rozumí s alkoholem, přidává se do bowlí, nakládá do rumu, osvěží šampaňské.

 Skladování

Melouny skladujeme nejlépe v ledničce či na chladném, temném místě do 12 °C.

 Sezóna

Cukrové melouny se sklízí od podzimu do jara.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Hruškový koláč Hruškový koláč
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz