Recepty - cukrový meloun

Cukrový meloun

Cukrový meloun známe také jako: žlutý meloun

Recepty s cukrovým melounem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Cukrový meloun je menší, žlutá varianta melounu vodního. Přízvisko cukrový má díky své velmi sladké dužnině. Nejběžnější druh má světle žlutou až bílou dužinu s většími peckami, dále je známý Kantalup se zelenou slupkou a oranžovou dužinou. Nejvíce se mu daří ve východoasijských zemích a v Africe, odkud se k nám dováží. Obsahuje vlákninu, vitamíny A, B, C a E a minerální látky. Díky těmto výživným látkám je příměsí šampónů, sprchových gelů, tělových mlék i vonných esencí.

 Rady při nákupu

Kupujeme melouny s hladkou slupkou bez známky poškození nebo plísně. Seženeme je v ovoci a zelenině, supermarketech a na trzích i přes zimu.

 Využití v kuchyni

Cukrový meloun se výborně hodí do ovocných salátů, k sušené šunce, do marmelád, kompotů, limonád, k zavařování, do koláčů, dortů - Osvěžující melounový dort, ovocných krémů, zmrzlin, studených letních polévek - Letní melounová polévka. Výborně si rozumí s alkoholem, přidává se do bowlí, nakládá do rumu, osvěží šampaňské.

 Skladování

Melouny skladujeme nejlépe v ledničce či na chladném, temném místě do 12 °C.

 Sezóna

Cukrové melouny se sklízí od podzimu do jara.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz