Recepty - cukrový meloun

Cukrový meloun

Cukrový meloun známe také jako: žlutý meloun

Recepty s cukrovým melounem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Cukrový meloun je menší, žlutá varianta melounu vodního. Přízvisko cukrový má díky své velmi sladké dužnině. Nejběžnější druh má světle žlutou až bílou dužinu s většími peckami, dále je známý Kantalup se zelenou slupkou a oranžovou dužinou. Nejvíce se mu daří ve východoasijských zemích a v Africe, odkud se k nám dováží. Obsahuje vlákninu, vitamíny A, B, C a E a minerální látky. Díky těmto výživným látkám je příměsí šampónů, sprchových gelů, tělových mlék i vonných esencí.

 Rady při nákupu

Kupujeme melouny s hladkou slupkou bez známky poškození nebo plísně. Seženeme je v ovoci a zelenině, supermarketech a na trzích i přes zimu.

 Využití v kuchyni

Cukrový meloun se výborně hodí do ovocných salátů, k sušené šunce, do marmelád, kompotů, limonád, k zavařování, do koláčů, dortů - Osvěžující melounový dort, ovocných krémů, zmrzlin, studených letních polévek - Letní melounová polévka. Výborně si rozumí s alkoholem, přidává se do bowlí, nakládá do rumu, osvěží šampaňské.

 Skladování

Melouny skladujeme nejlépe v ledničce či na chladném, temném místě do 12 °C.

 Sezóna

Cukrové melouny se sklízí od podzimu do jara.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz