Recepty - cukrový meloun

Cukrový meloun

Cukrový meloun známe také jako: žlutý meloun

Recepty s cukrovým melounem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Cukrový meloun je menší, žlutá varianta melounu vodního. Přízvisko cukrový má díky své velmi sladké dužnině. Nejběžnější druh má světle žlutou až bílou dužinu s většími peckami, dále je známý Kantalup se zelenou slupkou a oranžovou dužinou. Nejvíce se mu daří ve východoasijských zemích a v Africe, odkud se k nám dováží. Obsahuje vlákninu, vitamíny A, B, C a E a minerální látky. Díky těmto výživným látkám je příměsí šampónů, sprchových gelů, tělových mlék i vonných esencí.

 Rady při nákupu

Kupujeme melouny s hladkou slupkou bez známky poškození nebo plísně. Seženeme je v ovoci a zelenině, supermarketech a na trzích i přes zimu.

 Využití v kuchyni

Cukrový meloun se výborně hodí do ovocných salátů, k sušené šunce, do marmelád, kompotů, limonád, k zavařování, do koláčů, dortů - Osvěžující melounový dort, ovocných krémů, zmrzlin, studených letních polévek - Letní melounová polévka. Výborně si rozumí s alkoholem, přidává se do bowlí, nakládá do rumu, osvěží šampaňské.

 Skladování

Melouny skladujeme nejlépe v ledničce či na chladném, temném místě do 12 °C.

 Sezóna

Cukrové melouny se sklízí od podzimu do jara.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz