Recepty - crème fraîche

Původ creme fraiche: Francie

Recepty s creme fraiche  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Creme fraiche je zakysaný krém sametového vzhledu pocházející z Francie. Má ořechové až pikantní aroma. V Čechách si ho oblíbili zejména lidé s poruchou trávení laktózy, protože je pro ně stravitelnější. Používá se nejčastěji do dezertů.

 Rady při nákupu

Zaměnit se dá se zakysanou smetanou, které je na českém trhu nespočet různých druhů. Creme fraiche je jemnější a lahodnější. Každá značka vyrábí svůj specifický krém, který se liší chutí a obsahem tuku (bvyklý podíl dosahuje až 30 %). Creme fraiche je poměrně drahý. K sehnání je ve specializovaných obchodech s francouzskými potravinami, v obchodech Marks&Spencer nebo na trzích.

 Využití v kuchyni

Creme fraiche je vynikající v kombinaci s rybou, mozzarellou, těstovinami, bramborami nebo kuřecím masem. Hodí se prakticky na cokoliv i do sladkých pokrmů, skvělý je například francouzský krémový koláč. Pokud na sýr nenarazíte v obchodě, připravte si vlastní domácí creme fraiche z podmáslí a šlehačky.

 Skladování

Uzavřený a kupovaný creme fraiche vydrží v lednici podle data spotřeby. Po otevření se jeho lhůta zkracuje na 10 dní, a to i když si ho připravíte sami.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Hruškový koláč Hruškový koláč
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz