Recepty - crème fraîche

Původ creme fraiche: Francie

Recepty s creme fraiche  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Creme fraiche je zakysaný krém sametového vzhledu pocházející z Francie. Má ořechové až pikantní aroma. V Čechách si ho oblíbili zejména lidé s poruchou trávení laktózy, protože je pro ně stravitelnější. Používá se nejčastěji do dezertů.

 Rady při nákupu

Zaměnit se dá se zakysanou smetanou, které je na českém trhu nespočet různých druhů. Creme fraiche je jemnější a lahodnější. Každá značka vyrábí svůj specifický krém, který se liší chutí a obsahem tuku (bvyklý podíl dosahuje až 30 %). Creme fraiche je poměrně drahý. K sehnání je ve specializovaných obchodech s francouzskými potravinami, v obchodech Marks&Spencer nebo na trzích.

 Využití v kuchyni

Creme fraiche je vynikající v kombinaci s rybou, mozzarellou, těstovinami, bramborami nebo kuřecím masem. Hodí se prakticky na cokoliv i do sladkých pokrmů, skvělý je například francouzský krémový koláč. Pokud na sýr nenarazíte v obchodě, připravte si vlastní domácí creme fraiche z podmáslí a šlehačky.

 Skladování

Uzavřený a kupovaný creme fraiche vydrží v lednici podle data spotřeby. Po otevření se jeho lhůta zkracuje na 10 dní, a to i když si ho připravíte sami.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz