Recepty - conchiglioni
Více z Luštěniny a přílohy ».

Recepty s conchiglioni Rady při nákupu Využití v kuchyni Skladování Conchiglioni a víno
Conchiglioni, česky “konkyljóny“, jsou italské těstoviny ve tvaru velikých mušlí. Vyrábějí se z kvalitní tvrdé pšenice a semolinové mouky. V suchém stavu jsou tyto mušle dlouhé pět centimetrů a široké 4 centimetry.
Rady při nákupu
K dostání jsou v běžných supermarketech a větších obchodech s potravinami. V regálech poznáte tyto těstoviny mezi jinými druhy na první pohled atraktivním obalem podobným těstovinám cannelloni. V průhledném okénku se můžete přesvědčit, že se skutečně jedná o velké mušle.
Využití v kuchyni
Povařené mušle se mohou plnit různými druhy masových směsí za suchého stavu a pak zapékat v troubě. Výborné jsou plněné pikantní tvarohovou pomazánkou nebo jako součást lehkého zeleninového salátu. Obzvláště chutné jsou conchiglioni s ricottou a špenátem, což je vynikající pokrm oblíbený zejména mezi vegetariány.
Skladování
Conchiglioni skladují v chladu a suchu, nikoliv ovšem v ledničce. Nespotřebovaný zbytek lze uskladnit, vyžaduje to ale dokonale utěsněnou dózu z plastu nebo ze skla, uloženou v suchém prostředí.
Conchiglioni a víno
K salátu z conchiglioni servírujte lehká bílá vína, k masovým náplním vína červená.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz