Recepty - conchiglioni

Původ conchiglioni: Itálie

Recepty s conchiglioni  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Conchiglioni a víno  

Conchiglioni, česky “konkyljóny“, jsou italské těstoviny ve tvaru velikých mušlí. Vyrábějí se z kvalitní tvrdé pšenice a semolinové mouky. V suchém stavu jsou tyto mušle dlouhé pět centimetrů a široké 4 centimetry.

 Rady při nákupu

K dostání jsou v běžných supermarketech a větších obchodech s potravinami. V regálech poznáte tyto těstoviny mezi jinými druhy na první pohled atraktivním obalem podobným těstovinám cannelloni. V průhledném okénku se můžete přesvědčit, že se skutečně jedná o velké mušle.

 Využití v kuchyni

Povařené mušle se mohou plnit různými druhy masových směsí za suchého stavu a pak zapékat v troubě. Výborné jsou plněné pikantní tvarohovou pomazánkou nebo jako součást lehkého zeleninového salátu. Obzvláště chutné jsou conchiglioni s ricottou a špenátem, což je vynikající pokrm oblíbený zejména mezi vegetariány.

 Skladování

Conchiglioni skladují v chladu a suchu, nikoliv ovšem v ledničce. Nespotřebovaný zbytek lze uskladnit, vyžaduje to ale dokonale utěsněnou dózu z plastu nebo ze skla, uloženou v suchém prostředí.

 Conchiglioni a víno

K salátu z conchiglioni servírujte lehká bílá vína, k masovým náplním vína červená.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz