Recepty - červená cibule

Více z Zelenina ».

Červená cibule

Recepty s červené cibuli  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  Sezóna  

Červená cibule je odrůda cibule s červenou slupkou a červenobílou dužinou. Oproti bílé nebo žluté cibuli má mnohem jemnější chuť a používá se často i ve studené kuchyni. Historie cibule sahá až do středověku a její velká oblíbenost přetrvává až dodnes. Červená cibule obsahuje vitamin C, silice, minerální látky (vápník, sodík, železo) a další prospěšné látky.

 Rady při nákupu

Červenou cibuli seženete po celý rok ve všech supermarketech, obchodech se zeleninou a na farmářských trzích. Vybírejte jen pěkné, lesklé, suché a hladké cibule a vyhněte se těm plesnivým, klíčícím a zaschlým.

 Využití v kuchyni

Existují stovky různých způsobů, jak červenou cibuli využít v gastronomii. Konzumuje se buď syrová a to v různých salátech (nejznámější je řecký salát), přidává se do hamburgerů, sendvičů či studených předkrmů. Červenou cibuli je možné i tepelně zpracovat, připravují se z ní čatní a marmelády, výborná je ve slaných koláčích, v cibulové polévce nebo grilovaná.

 Skladování

Červenou cibuli skladujte na suchém a chladném místě, může být uložená na větraných policích nebo zavěšená v síťovém pytli či spletená do ozdobných copů.

 Sezóna

Hlavní sezóna červené cibule je v září, ale prodává se běžně po celý rok.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz