Recepty - balsamico

Balsamico známe také jako: balzámový ocet

Recepty s balsamicem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Balsamico neboli balzámový ocet je tekutá kořenící přísada původem z Itálie. Balsamico obsahuje menší množství vitamínu A a C, železo a niacin a napomáhá lepšímu trávení a při pálení žáhy nebo bolesti v krku. Balsamico má tmavě hnědou až černou barvu a po několikaletém zrání v sudech získává nasládlou kořenitou chuť.

 Rady při nákupu

Balsamico zakoupíte v každém obchodě s potravinami. Balsamico označené jako tradiční balzámový ocet z Modeny nebo Reggia Emilia je chráněné italským zákonem a justicí a musí splňovat přísná kritéria výroby.

 Využití v kuchyni

Balsamico nejčastěji využijete při dochucení zeleninových nebo těstovinových salátů, jako ochucení luštěnin, přičemž balsamico pomůže k lepšímu strávení pokrmu. Použijte ho také k ochucení omáčky ke kuřecím nudličkám nebo ke grilované zelenině či do polévek.

 Skladování

Skladujte v suchu a chladu bez přímého slunečního světla.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz