Recepty - balsamico

Balsamico známe také jako: balzámový ocet

Recepty s balsamicem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Balsamico neboli balzámový ocet je tekutá kořenící přísada původem z Itálie. Balsamico obsahuje menší množství vitamínu A a C, železo a niacin a napomáhá lepšímu trávení a při pálení žáhy nebo bolesti v krku. Balsamico má tmavě hnědou až černou barvu a po několikaletém zrání v sudech získává nasládlou kořenitou chuť.

 Rady při nákupu

Balsamico zakoupíte v každém obchodě s potravinami. Balsamico označené jako tradiční balzámový ocet z Modeny nebo Reggia Emilia je chráněné italským zákonem a justicí a musí splňovat přísná kritéria výroby.

 Využití v kuchyni

Balsamico nejčastěji využijete při dochucení zeleninových nebo těstovinových salátů, jako ochucení luštěnin, přičemž balsamico pomůže k lepšímu strávení pokrmu. Použijte ho také k ochucení omáčky ke kuřecím nudličkám nebo ke grilované zelenině či do polévek.

 Skladování

Skladujte v suchu a chladu bez přímého slunečního světla.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Květáková polévka Květáková polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz