Recepty - adobado

Původ adobadu: Mexiko

Recepty s adobadem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Adobado je směs obsahující maximálně 30 % soli, sladkou papriku, kouřovou sůl, granulova­ný česnek, cibuli, tymián, petrželovou nať, koriandr, černý pepř a případně glutaman sodný. Používá se v mexické a španělské kuchyni.

 Rady při nákupu

Při nakupování je potřeba dát pozor na složení, doporučujeme zvolit směs bez glutamátu nebo si ji vyrobit doma. Adobado se nepoužívá v české kuchyni často, proto je vhodnější zvolit pro začátek menší balení.

 Využití v kuchyni

Koření je primárně určené pro přípravu masa. Směs je vhodné použít při grilování i rožnění. Lze s ním naložit maso všeho druhu a také sýry, které získají výraznou chuť.

 Skladování

Skladujeme při pokojové teplotě do 24°C a při vlhkosti do 75 %.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz