Recepty - adobado

Původ adobadu: Mexiko

Recepty s adobadem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Adobado je směs obsahující maximálně 30 % soli, sladkou papriku, kouřovou sůl, granulova­ný česnek, cibuli, tymián, petrželovou nať, koriandr, černý pepř a případně glutaman sodný. Používá se v mexické a španělské kuchyni.

 Rady při nákupu

Při nakupování je potřeba dát pozor na složení, doporučujeme zvolit směs bez glutamátu nebo si ji vyrobit doma. Adobado se nepoužívá v české kuchyni často, proto je vhodnější zvolit pro začátek menší balení.

 Využití v kuchyni

Koření je primárně určené pro přípravu masa. Směs je vhodné použít při grilování i rožnění. Lze s ním naložit maso všeho druhu a také sýry, které získají výraznou chuť.

 Skladování

Skladujeme při pokojové teplotě do 24°C a při vlhkosti do 75 %.


Reklama

 
 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Nejlepší recepty

Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz