Recepty - adobado

Původ adobadu: Mexiko

Recepty s adobadem  Rady při nákupu  Využití v kuchyni  Skladování  

Adobado je směs obsahující maximálně 30 % soli, sladkou papriku, kouřovou sůl, granulovaný česnek, cibuli, tymián, petrželovou nať, koriandr, černý pepř a případně glutaman sodný. Používá se v mexické a španělské kuchyni.

 Rady při nákupu

Při nakupování je potřeba dát pozor na složení, doporučujeme zvolit směs bez glutamátu nebo si ji vyrobit doma. Adobado se nepoužívá v české kuchyni často, proto je vhodnější zvolit pro začátek menší balení.

 Využití v kuchyni

Koření je primárně určené pro přípravu masa. Směs je vhodné použít při grilování i rožnění. Lze s ním naložit maso všeho druhu a také sýry, které získají výraznou chuť.

 Skladování

Skladujeme při pokojové teplotě do 24°C a při vlhkosti do 75 %.

 
Váš příspěvek

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz