Zvyšky v kuchyni.

Fotoalbum tématu (0) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
borievka
54 příspěvků 01.03.07 12:48
Zvyšky v kuchyni.

Aj vám sa stáva že sa všetko nezje a ostávajú zvyšky,napr.knedľa,mäso­,zelenina s polievky,vyhodiť je to ľúto domáceho miláčika nemáte ako to riešite.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
esmeralda
4813 příspěvků 01.03.07 13:31
Zbytky v kuchyni

Zbytek dám na misku a uložím do lednice.
Může z toho být další oběd pro jednoho. Přijde to zvláště vhod když se jeden z nás rozhodne dát si oběd např. v klubu.
Když je porce obzvláště malá, sní to vnučka.

 
Ivo
1045 příspěvků 01.03.07 16:58
Borievko...

…věčně máme lednici zarvanou různými zbytky…velmi často některé suroviny mrazím a prostě někdy jako by člověk našel, velmi často to probíhá tak, jak píše Esme a dost často je to o tom, že založím řetězovou reakci a sice, že k tomu zbytku přivařím toto a pak mi zase „toto“ přebývá, tak k němu dochystám ono a k onomu zase další den tam toto a když už to nechce ani pejsek, tak pak dám napapat našemu hajzlíkovi…a nemám z toho špatný pocit, neb i ty mikroorganismy potřebují z něčeho žít :-))

 
Labužník Jana.Q02
129 příspěvků 02.03.07 12:33
Zbytky.

Mám nacvičené řetězce - když smažím v trojobalu, je obyčejně polévka s noky nebo knedlíčky, kde využiji zbylé vejce a strouhanku. Když vařím masový vývar, následuje obvykle rizoto s masem a částí zeleniny z polévky s přídavkem žampionů nebo hrášku. Nebo je k večeři salát z masa, zeleniny, trochy hořčice, s majonézou a strouhaným jablkem. Zbytek knedlíku opeču na slanině s vejcem. Nejsou to žádné delikatesy, ale musím vařit denně a toto jde u nás na odbyt. Porce se snažím dávat tak, aby nezůstávaly malé zbytky k ničemu. Jak to začnu schovávat, stejně se to nakonec vyhodí. Zvlášť si dávám pozor, když vařím pro vnučku. Prodělala nákazu campilo bacter. Takže vše musí být čerstvé, žádné mražené maso a ohřívání zbytků.

 
Eja
3826 příspěvků 03.03.07 11:20
Zelenina z polévky

u nás není problém - tu já můžu v jakémkoli množství, jen osolím hrubou solí a někde v koutku sním - manžel se na to nemůže dívat, protože vařenou zeleninu považuje za prudce jedovatou. Ale zase miluje vařené hovězí jen tak posolené. Pokud zbyde pečené vepřové, kuře nebo krůta, je ve vzduchu hrozba rizota, které moc nemusí, ale když je nejhůř…Pokud zbyde třeba grilované kuřecí ( dělám dost často prsní řízky marinované v různých bylinkách a koření) , tak ráno k snídani na tenoučké plátky s pečivem. Knedlíky houskové i bramborové běžně zmrazuji. Stejně tak dušené zelí. Chce to jen rozmyslet se včas a dávat do mrazáku úplně čerstvé, ne po dvou dnech v lednici. Ale většinou se trefím a nezbyde nic.
Co mi ale VŽDYCKY zbyde a co VŽDYCKY vyhodím, je rýže, to je nějaká moje úchylka, vždycky jí udělám moc a mám takový vztek, že letí do koše, i když by se jistě dala využít.

 
jau
457 příspěvků 03.03.07 14:06
Ejo,

Z rýže i těstovin jde bezva salát, několik typů, určitě budou i tady na Labu. Já většinou vařím rýže i těstovin schválně víc a na salátek se vyloženě těšíme

 
borievka
54 příspěvků 04.03.07 13:26
...

Ďakujem za vaše odpovede a rady,určite ich využijem.

 
Papaja 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.03.07 13:42
Zbytky v kuchyni?

Co to je?


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz