Milí labužníci,
poraďte mi, jak můžu využít cca 10 kg hroznů, které nám tak do měsíce
uzrají na chatě. Kuličky budou maličké s velkým jadýrkem, ale hodně
sladké. Napadlo mne udělat mošt anebo něco jako domácí víno… Nemám ale
žádné speciální náčiní. Otázka č. 2: jak hotový výrobek uchovat co
nejdéle?
zužitkování vína
zdejší archiv už jsem pochopitelně projížděla a recepty s hroznovým vínem pročítala Ale diskuze mi unikla, děkuju za připomenutí.
Jako hlavní „zradu“ vidím ty velké pecičky, takže to bude muset být cokoli bez nich. Zatím vidím jako favorita džem/marmeládu. Radši bych ovšem mošt, ale mrazák mám moc malý a jiný způsob uchování mne nenapadá. Navíc nemám lis ani mlýnek ani nic podobného.
Pink v diskuzi psala, že sladkou šťávu zaváří - myslíte, že výsledný produkt už nebude dál kvasit? Nějak se mi tomu nechce věřit
…sterilace moštu je tak normální jako je sterilace okurek či kteréhokoliv kompotu. Smyslem hry je „uvařit“ kvasinky, které onen produkt obsahuje a zabránit tak následnému kvašení. U sterilace je blbé, že se sníží obsah vitamínů (při zmražení nikoliv).
Naše babi to zkusila jednou - chuťově jsou sladší (jak rozinky), ale dají se jíst jen se zavřenýma očima, protože na pohled je to humus…;o)))
udělám „šťávičku“ a tu pak zavařím. A z druhé půlky bude
džem. Už se těším
A všem děkuju za rady…
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
