Přátelé, jak se pozná, že ananas je dostatečně zralý? Dostali jsme
včera ananas, ale je dost zelený a dočetl jsem se, že nezralý je kyselý (
nabourává zubní sklovinu, event. dráždí žaludek ).
Ananasy jinak nekupujeme, ale když už ho máme, měl by být, jaxe patří,
aby se nám nekroutily pusy. Dík.
Zralost ananasu
..sa pozna podla vone=zarucene ma vonat prijemne ananasovo, ruzicu ak chytis
uz sa ma akoze pohybovat, farba postupuje zdola hore ako duha.. ked kupim hoc aj
zrely necham ho doma na stole aspon den (zeleny aj dlhsie) aby sa obkukal a
dozral–predsa len v obchode je uskladneny..ak ho mas zeleny pockaj a uvidis
ako zmeni farbu a zacne vonat…dobru chut
…tady na tu Ňaminka
všech ňaminek
No lidi po mně čuměj, ale tento způsob funguje:
Ananasy v regálu popotahuju za ten nejhornější list v jeho chocholce.
Když ananas popozvednu, tak ho nechám bejt!
Když lísteček povolí, tak to zkusím znovu s jeho bratříčkem (jestli to
nebyla jen náhoda) a když nevydrží ani tento list, tak plod očichám
u stopky (často je cítit plesnivina a občas je pak cítit i odslupkovaná
dužina. (sranda je, že za chvíli očuchává ananas každý druhý
nakupující a na zemi je to jak po tajfunu na ananasové plantáži Pokud plod voní, tak začnu slintat a uháním
ke kase
Přátelé, děkuji + děkuji zejména „casinu“ za podrobný návod.
Přečetl jsem si to až dnes, ale ananas jsme vybírali jen od oka, jak se nám
jevil a líbil. Od teď už budu postupovat podle rady.
Ještě kdybyste někdo znal nějaký fígl, jak ananas nejlépe oloupat. Když
zaberu nožem mělce, musím pak vyďobávat ty jamky, co tam zbydou - když
zaberu víc do hloubky, mám pocit, že se připravuji o část dužniny.
Řešil jsem to právě dnes, když jsme dělali ovocný salát. Raději jsem
„ďobal“.
Jeníku,
vytahovaní horních lístků je pouze (zřejmě evropský) mýtus.
Když se dají lístky z vrchu vytáhnout, znamená to že ananas už začíná
pomalu hnít.
Netahej, neosahávej, použij přístroj který sebou stále nosíš…nos.
Co se týče loupání, přidávám video. Chce to trochu cviku.
http://www.dailymotion.com/…apple_school
Ananas je z rodiny Bromélií (jediná jedlá).
Korunku si můžeš nechat, dát ji do vody a často vodu vyměňovat. Zapustí
ti kořínky. Potom do květináče. Má rád (jako každá tropická
rostlina) teplo.
I zralý ananas (jako každé kyselé ovoce) může poničit zubní sklovinu. Musel bys jich sníst ale asi hodně. I zde platí přísloví: Všeho s mírou.
Ananas, se doporučuje, kupovat v co nejlepší kondici. Po utržení už moc nedozraje.
Dobrou chuť!
Ahoj Esmaraldo - díky za video. Jen jsem tiše zíral, ten chlapec to má „vymakaný“, navíc to pak pěkně vypadá.
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
