Zralost ananasu

Fotoalbum tématu (1) Sledovat e-mailem Přidat k oblíbeným Zapnout podpisy Hledání v tématu
První příspěvek v tématu
 
honza39
31 příspěvků 20.12.12 15:50
Zralost ananasu

Přátelé, jak se pozná, že ananas je dostatečně zralý? Dostali jsme včera ananas, ale je dost zelený a dočetl jsem se, že nezralý je kyselý ( nabourává zubní sklovinu, event. dráždí žaludek ).
Ananasy jinak nekupujeme, ale když už ho máme, měl by být, jaxe patří, aby se nám nekroutily pusy. Dík.


Reklama


Reklama

Reakce:
 
jolana
5064 příspěvků 20.12.12 20:00
Zrelost ananasu

..sa pozna podla vone=zarucene ma vonat prijemne ananasovo, ruzicu ak chytis uz sa ma akoze pohybovat, farba postupuje zdola hore ako duha.. ked kupim hoc aj zrely necham ho doma na stole aspon den (zeleny aj dlhsie) aby sa obkukal a dozral–predsa len v obchode je uskladneny..ak ho mas zeleny pockaj a uvidis ako zmeni farbu a zacne vonat…dobru chut :)

 
casino
4469 příspěvků 20.12.12 22:07
Zrovínka dnes jsem kupoval ananas

…tady na tu Ňaminka všech ňaminek
No lidi po mně čuměj, ale tento způsob funguje:
Ananasy v regálu popotahuju za ten nejhornější list v jeho chocholce. Když ananas popozvednu, tak ho nechám bejt!
Když lísteček povolí, tak to zkusím znovu s jeho bratříčkem (jestli to nebyla jen náhoda) a když nevydrží ani tento list, tak plod očichám u stopky (často je cítit plesnivina a občas je pak cítit i odslupkovaná dužina. (sranda je, že za chvíli očuchává ananas každý druhý nakupující a na zemi je to jak po tajfunu na ananasové plantáži :mrgreen: Pokud plod voní, tak začnu slintat a uháním ke kase :mrgreen:

 
honza39
31 příspěvků 09.03.13 13:07
zkouška zralosti ananasu

Přátelé, děkuji + děkuji zejména „casinu“ za podrobný návod. Přečetl jsem si to až dnes, ale ananas jsme vybírali jen od oka, jak se nám jevil a líbil. Od teď už budu postupovat podle rady.
Ještě kdybyste někdo znal nějaký fígl, jak ananas nejlépe oloupat. Když zaberu nožem mělce, musím pak vyďobávat ty jamky, co tam zbydou - když zaberu víc do hloubky, mám pocit, že se připravuji o část dužniny. Řešil jsem to právě dnes, když jsme dělali ovocný salát. Raději jsem „ďobal“.

 
esmeralda
4813 příspěvků 09.03.13 23:00

Jeníku,
vytahovaní horních lístků je pouze (zřejmě evropský) mýtus.
Když se dají lístky z vrchu vytáhnout, znamená to že ananas už začíná pomalu hnít.
Netahej, neosahávej, použij přístroj který sebou stále nosíš…nos.

Co se týče loupání, přidávám video. Chce to trochu cviku.

http://www.dailymotion.com/…apple_school

Ananas je z rodiny Bromélií (jediná jedlá).
Korunku si můžeš nechat, dát ji do vody a často vodu vyměňovat. Zapustí ti kořínky. Potom do květináče. Má rád (jako každá tropická rostlina) teplo.

I zralý ananas (jako každé kyselé ovoce) může poničit zubní sklovinu. Musel bys jich sníst ale asi hodně. I zde platí přísloví: Všeho s mírou.

Ananas, se doporučuje, kupovat v co nejlepší kondici. Po utržení už moc nedozraje.

Dobrou chuť!

 
honza39
31 příspěvků 25.01.14 19:38
loupání ananasu

Ahoj Esmaraldo - díky za video. Jen jsem tiše zíral, ten chlapec to má „vymakaný“, navíc to pak pěkně vypadá.


Reklama

 Váš příspěvek

Reklama

 Newsletter

Milujeme vaření, nikoliv spam. Přihlaste si novinky z Labužníka.

Přihlásit se k newsletteru

Reklama

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz